• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme Formentera ja disposa de 40 artesans amb acreditació oficial

Formentera ja disposa de 40 artesans amb acreditació oficial

diplomesartesania_webLa consellera de Turisme, Comerç i Mobilitat de Formentera, Alejandra Ferrer, ha fet entrega avui de les 12 acreditacions oficials d’artesania de Formentera corresponents als exàmens oficials de l’any passat, fet que suposa augmentar la llista d’artesans titulats que ofereixen un producte de qualitat als mercats de l’illa.

Els aprovats a la convocatòria de l’any passat corresponen a les modalitats de joieria, passamaneria, pintura, pelleteria, ceràmica, jocs i entreteniments, vidrier artístic, marqueteria i moda. Aquests diplomats es sumen als aprovats el 2010 el que fan un total de 40 artesans amb la Carta Artesana, 8 Mestres Artesans, 1 carta de Mestre Joier Honorífic al joier Enric Majoral i 1 Carta d’Artesana Honorífica Ceramista a la trajectòria de Remedios Castillo.

Totes aquestes titulacions estan avalades per la Comissió Assessora d’Artesania i per la Ponència Tècnica, la qual cosa agilitza els tràmits per obtenir aquesta certificació. De cara al nou període examinador, es preveu que es duguin a terme durant el mes d’octubre, sempre que es disposi d’un nombre mínim d’instàncies que compleixin amb els requisits i els examinadors puguin desplaçar-se a l’illa per a dur a terme l’avaluació.

Els requisits per accedir a les proves són comptar amb dos anys de trajectòria professional que justifiqui l’ofici d’artesà, mitjançant autònoms, mercats oficials, exposicions etc., tenir un taller a Formentera i presentar una memòria descriptiva i fotografiada del treball artesà.

La importància de la carta d’artesà és bàsica per incorporar-se als mercats artesans, i la seva realització a Formentera ha permès que enguany el Mercat Artesà de Sant Ferran hagi comptat amb el doble de parades, amb un total de 19 llocs de venda artesana.

Cada any són més nombroses les peticions per obtenir una autorització de venda en els mercats de l’illa, ja que també constitueixen una forma d’assistir a fires i mercats nacionals i internacionals.

És convenient per tant, reconèixer en l’artesania el seu valor com a font generadora d’ocupació, recurs turístic i cultural d’alta potencialitat, així com divulgar totes aquelles manifestacions artesanals d’interès tradicional o d’arrelament a l’illa.

 

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat