• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme Formentera, preocupada davant el tracte de l'Agència de Turisme Balear

Formentera, preocupada davant el tracte de l'Agència de Turisme Balear

fitur2012 webL'assistència a la Fira Internacional de Turisme de Madrid ha despertat la indignació dels representants del Consell Insular de Formentera, arran de les decisions unilaterals preses per part del Govern Balear, en les quals s'ha vist clarament que no te en compte les característiques especials i els atractius turístics que destaquen a cadascuna de les Illes Balears, fent palesa la manca d'interés a dur a terme una promoció diferenciada per a cada illa.

Des de Formentera es lamenta que sigui únicament el Govern Balear, a través de l'Agència de Turisme Balear, qui prengui totes les decisions de l'estand de Balears, de manera totalment unilateral i sense tenir en compte la opinió dels representants del poble de Formentera. Cal recordar que l'estand i, en general, la promoció de les Illes Balears que fa la ATB la paguem entre tots, i per tant hauríem de decidir tots com volem realitzar la promoció turística.

De fet, la promoció que està realitzant la Agència de Turisme Balear per Formentera és totalment inacceptable. És ridícul que haguem de fer ús dels nostres propis recursos, juntament amb les aportacions del nostre sector empresarial, per finalment duplicar estands, quan amb els recursos que inverteix la ATB ens sobraria per tenir un estand digne, representatiu i amb aspectes diferenciadors. I tot perquè el Govern es nega a compartir el finançament de la promoció turística. Si bé no ens trobem en un moment de prosperitat econòmica, no hi ha cap excusa per invertir el finançament de la promoció de Balears majoritàriament a l'illa de Mallorca, com per exemple es fa amb la promoció de les 2 marques, Mallorca i Palma. Des de l'any 2011, el Consell de Formentera no ha rebut ni un cèntim en concepte de promoció turística.

La poca afluència de visitants és deguda a la precarietat de l'estand, en el qual l'ATB ens ha prohibit el lliurament de material promocional en paper, dificultant que la gent s'acosti. No passa el mateix amb els ajuntaments de Mallorca, tots ells representats a l'estand de Balears, amb la seva promoció diferenciada en paper, on hi apareix tot el seu sector empresarial turístic, cosa que a nosaltres ens ha estat negada.

Des Formentera fa anys que s'aposta per les noves tecnologies (codis qr, xarxes socials, suport a apps de Formentera, web, entre altres.) per complementar amb l'ús de fullets i manuals turístics i reduir així l'ús de paper. A aquest fet cal afegir-hi la mala situació dins el recinte, que fa que la rotació de públic assistent s'hagi vist molt reduïda, fet que no ajuda a donar a conèixer les Illes Balears com a destinació turística.

Després de la decepció de l'estand a Fitur i del tracte rebut per part de la ATB cap a Formentera i la seva marca, el dimars aprofitant l'avinentesa de la reunió convocada amb el sector empresarial per consensuar el reglament d'estades turístiques, es parlarà de col·laboracions de caire públic i privat per assistir a les fires de forma independent o conjuntament amb Eivissa, en les quals sigui possible una promoció conjunta de les dos marques.

La celebració de FITUR donava una segona oportunitat al Govern Balear a l'hora de representar les 4 illes, que una vegada més, ha demostrat la seva manca d'interès per Formentera. Tant els respresentants del Consell de Formentera com els empresaris de l'illa que han assistit a FITUR s'han quedat preocupats davant el tracte rebut per la ATB i el Govern Balear, sobre tot tenint en compte que està en joc el futur de tots els formenterers i formentereres.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat