• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni Diada de Sant Jordi 2013

Diada de Sant Jordi 2013

santjordi2013 webLa Diada de Sant Jordi és una de les festivitats més esperades pels amants de la lectura. Els escolars de l’illa gaudeixen d’aquesta celebració amb multitud d’activitats al voltant d’aquesta cita. Aquestes activitats estan organitzades per l’àrea de Cultura i Patrimoni del Consell Insular amb la col·laboració de les Biblioteques. Compten també amb la implicació especial dels centres escolars de l’illa, l’escoleta i les associacions dels amics de la biblioteca Internacional, Obra Cultural Balear i Espai Frumentària.

Les activitats es concentren en la segona meitat del mes d’abril, i enguany amb motiu del centenari del poeta pitiús Marià Villangómez, moltes activitats giren al voltant de la seua figura. Enceta el programa d’activitats el club de lectura d’adults, en el qual els participants hauran de fer una reflexió sobre el llibre de John Williams, Stoner. Aquesta activitat es celebrarà el 16 d’abril a la Biblioteca de Sant Ferran.

Les altres activitats continuen el dimecres 17 d’abril amb un taller de confecció d’un llibre il·lustrat gegant per nens a partir de 5 anys i impartit a càrrec de Paz Aguado, el dia 19 d’abril es presentarà una nova edició de les obres completes de Marià Villangómez presentat a càrrec d’Isidor Marí, en la qual ha col·laborat el Consell Insular de Formentera com a membre de la Comissió Any Villangómez.

El mateix dia, volem destacar la conferència a càrrec de l’escriptora i columnista Espido Freire, guanyadora del Premi Planeta per l’obra “Melocotones helados”. Aquesta reconeguda escriptora impartirà una conferència sobre “Las hermanas Bronte”, en la qual viatjarà a l’univers d’aquestes escriptores angleses, autores de la novel·la Cims Borrascosos, entre d’altres.

D’altra banda, la II Ruta Frumentària recorrerà enguany els paisatges de Marià Villangómez de la nostra illa el dia 20 d’abril a través de l’Obra Cultural Balear a Formentera i Espai Frumentària. Per al mateix dia 20 al sol post, tendrà lloc una activitat realitzada l’any passat amb molt d’èxit: un maridatge de literatura, vins de la terra i notes de violoncel. I novament, en homenatge a Marià Villangòmez, la lectura dels poemes seran tots extrets del llibre El cop a la terra, un dels llibres més reeixits del poeta pitiús.

El dia 22 arriba l’hora del conte, una activitat per als mes petits organitzada pel servei de Biblioteques de Formentera, baix el títol “El país imaginat” teatralitzat per Espai Frumentaria i dirigit a nens i nenes de totes les edats.

Per a la celebració de la Diada de Sant Jordi, el dia 23 d’abril, es durà a terme l’activitat de dibuixar amb guixos de colors imatges de la llegenda de sant Jordi a càrrec de l’alumnat del col·legi Verge Miraculosa. Aquesta activitat tendrà lloc al matí a la plaça de la Constitució, on es posaran paradetes de llibres gratuïts provinents de les baixes dels fons de la biblioteca, i altres associacions de l’àmbit cultural de l’illa.

A les 18.00 hores en el centre artesà Antoni Tur Gabrielet es celebrarà el lliurament de premis de la XIV edició del Concurs Infantil de punts de llibre Antoni Tur “Gabrielet” i el Concurs Literari Infantil Robert Lewis Baldon. Amb l’edició d’aquests concursos es vol retre homenatge a aquestes dos personalitats del món de l’art i la literatura, i contribuir així a mantenir viu el seu record i al mateix temps fomentar la lectura i estimular la creació literària i artística dels més menuts i menudes.

Consultar programació

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera