• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni Invertint en cultura a Formentera

Invertint en cultura a Formentera

conveniocb 2013 webEl president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer, ha signat avui el conveni de col·laboració amb la presidenta de l’Obra Cultural Balear de Formentera, Raquel Guasch, per a la realització d’activitats culturals a Formentera durant enguany. L’objectiu és que la ciutadania de l’illa pugui gaudir d’esdeveniments diversos que contribueixin a donar a conèixer el patrimoni cultural de Formentera i participar-hi, en molts casos, de forma activa.

El conveni permet subvencionar la programació d’actes, la majoria ja realitzats, com són la Primavera de cultura, una programació anual que inclou presentacions de publicacions, conferències, taules rodones i lectures poètiques, cursos de català adreçats a la població en general com a oferta complementària als que puguin oferir altres institucions com l’Escola d’Adults o el Servei d’Assessorament Lingüístic del Consell insular, publicacions encaminades al foment de la cultura i del patrimoni històric i natural de Formentera i tasques consultives i d’investigació puntuals que se li puguin encomanar, com a entitat cultural de referència a l’illa.

En aquest respecte, el Consell Insular de Formentera ha sol·licitat en diverses ocasions la col·laboració de l’OCBF en matèria d’assessorament historicocultural, mitjançant l’encàrrec de l’estudi dels símbols del Consell Insular de Formentera (2007) o la Proposta d’ampliació del nomenclàtor urbà de Formentera (2009) i l'estudi actual de la xarxa de camins de l'illa.

Entre les finalitats de l’Obra Cultural destaca la promoció de l’ús públic de la llengua catalana, com a principal senya d’identitat en tots els àmbits de la vida política, administrativa, cultural, econòmica i social, així com promoure la normalització lingüística en totes les administracions, i que aquestes facilitin la incorporació dels nous ciutadans a la llengua, la cultura i la societat de Formentera.

El Consell de Formentera aporta la quantitat de 7.000 euros per sufragar tot el ventall d’actes impulsats des de l’Obra Cultural, el mateix import que l'any passat.

Obra Cultural Balear de Formentera
L’Obra Cultural Balear de Formentera fou constituïda a l’illa l’any 1977 com a delegació de la institució cultural i cívica creada a Mallorca el 1962, sota l’impuls de Francesc de B. Moll. És una entitat que sempre s’ha distingit pel seu treball a favor de la recuperació de la cultura popular tradicional, la promoció del coneixement i l’ús del català, l’acció cívica, i la dinamització i la divulgació sociocultural. La gent de Formentera considera l’OCBF un dels referents socials que vetlla per la recuperació i la dinamització del patrimoni de Formentera.

A més a més, s’ha reprès, després d’uns anys, la tasca de publicar obres d’interès local tot creant la col·lecció Llibres de l’Obra. Han sortit a la llum Rondalles i contalles de Formentera i el llibre commemoratiu dels 30 anys d’OCBF titulat Obra Cultural Balear de Formentera, 30 anys de compromís o Els diaris de guerra.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera