• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme El mes de setembre aconsegueix un dels millors resultats d'ocupació dels darrers anys

El mes de setembre aconsegueix un dels millors resultats d'ocupació dels darrers anys

ocupaciosetembre2013 webLa consellera de Turisme, Comerç i Mobilitat del Consell Insular de Formentera, Alejandra Ferrer, ha informat aquest matí en roda de premsa sobre les dades d’ocupació a Formentera durant la primera quinzena de setembre que enguany ha assolit el 92,93 % d'ocupació, un percentatge molt positiu que ha continuat amb la línea del mes d'agost, sense baixar del 90 % d'ocupació.

De fet, és un dels millors resultats aconseguits al mes de setembre, ja que ha registrat una pujada de més de 6 punts respecte el mateix període de 2012, que va comptar amb un 86,33 % d'ocupació. Si ho comparam amb altres anys, pel que fa a la primera quinzena del 2010, l'ocupació fou del 89.65%, mentre que el 2011, les estadístiques revelen un percentatge d’ocupació del 90.15%, lleugerament millor que l'any passat, recordem que el 2011 va ser un any extraordinari en termes d'ocupació.

Pel que fa als mercats, el mes de setembre és un dels mesos que registra una major diversificació turística per nacionalitats. Els mercats espanyol i italià han set els predominants, amb una ocupació del 37,06 % i el 39,30 %, respectivament. Als dos principals, li hem de sumar la presència del mercat alemany, que ocupa el 13,25 % d'ocupació, sent el setembre i en general, els extrems de la temporada, els mesos escollits per aquest mercat. També s'ha fet notòria la presència de turistes anglesos, amb una xifra del 3, 20 %. Altres nacionalitats com la francesa han registrat una pujada en els mesos de juliol i agost, amb quasi un 2 % d'ocupació, que comparat amb el 0,60 % en el mateix període de l'any passat, és un resultat prou positiu. Al mes de setembre es situa en el 0.60 %.

El mercat anglès també ha augmentat la seva presència a l'illa amb un 3,20%, gràcies a la signatura de convenis amb agents turístics per promoció turística i contractacions de les plantes hoteleres amb operadors turístics anglesos. També cal destacar la implicació i participació del sector privat, que ha redundat en millors resultats pel que fa a l'ocupació i la diversificació de mercats.

Altres nacionalitats que han comptabilitzat a les estadístiques, són el portuguès amb un 0,13 %, un 0,17 % d'holandesos, un 0,44 % d'irlandesos, un 0,30 % d'americans i la data més sorprenent és quasi un 2 % de visitants procedents de la República Txeca.

Les xifres d'ocupació són el reflex de l’esforç que s’està fent en els darrers anys des de l’àrea de Turisme quant a accions promocionals. L’objectiu és continuar amb la tasca de promoció tant als mercats consolidats com a mercats que augmenten a poc a poc les seves xifres com l’alemany, l’anglès, el francès i continuar el treball de diversificació per tal de donar a conèixer Formentera a nous mercats com Àustria, Suïssa, República Txeca o els països escandinaus que seran la nova aposta per l´any 2014 sobretot tenint en compte que són mercats que disposaran de connexions aèries amb Eivissa.

Aquestes estadístiques s’han elaborat en base a les eines pròpies de l’àrea de Turisme de Formentera i el Patronat, a més de tenir en compte l'estudi elaborat per la Federació Hotelera d'Eivissa i Formentera.

Descobreix Formentera a l'octubre
Així mateix, l’àrea de Turisme de Formentera continua encaminant les seves actuacions a fomentar l’ocupació en els extrems de la temporada turística, amb la campanya Descobreix Formentera a l’octubre, que s'espera que també compti amb bona acceptació, sobretot pel que fa al turisme nacional.

Per donar difusió a totes les avantatges que suposa Descobreix Formentera a l’octubre es durà a terme la seva difusió en línia, amb un servei de mailing i a través de les xarxes socials i les pàgines www.formentera.es i www.consellinsulardeformentera.cat. A més a les diferents fires visitades durant l’any 2013 es va donar difusió d’aquesta campanya als diferents operadors turístics i agències de viatges, tant nacionals com internacionals.

Les activitats que s’oferiran a Formentera en el mes d'octubre seran la Setmana de la Fotografia Submarina, els Caps de Setmana Gastronòmics, Formentera 2.0 o la Volta a Formentera a peu, les festes del Pilar, l'Oktoberfest, a més de totes les activitats de turisme actiu que ofereixen les empreses locals.

Com sempre aquesta campanya albergarà bonificacions com el 50 % de les companyies navilieres, paquets vacacionals per part de les agències de viatges i tot un llistat de valors afegits per als turistes que ens visiten en els extrems de la temporada per part de l’Associació Hotelera.

El client només haurà de fer una reserva en un dels allotjaments adherits a la campanya o a través de la pàgina web www.formentera.es per poder beneficiar-se dels descomptes i presentar el val de descompte que ells enviaran juntament amb la confirmació de reserva.

D’aquesta manera, el mes d'octubre esdevé una data idònia per gaudir d’una gran varietat d’activitats de turisme actiu combinades amb la riquesa natural i paisatgística i la bona climatologia que caracteritza la menor de les Pitiüses.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat