• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme Formentera assoleix quasi un 80% d’ocupació des del dia 1 de maig fins al 30 de setembre

Formentera assoleix quasi un 80% d’ocupació des del dia 1 de maig fins al 30 de setembre

ocupoctubre 10102013La consellera de Turisme, Comerç i Mobilitat del Consell Insular de Formentera, Alejandra Ferrer, ha presentat avui en roda de premsa les estadístiques d’ocupació a Formentera des del dia 1 de maig fins al 30 de setembre, així com la comparació dels resultats assolits enguany amb els anys 2012 i 2011, aquest darrer un any extraordinari en termes d’ocupació.

Pel que fa al mes de setembre, l’ocupació ha estat d’un 87,69%, un resultat molt positiu, que ha pujat un 7% respecte el 2012 i que se situa també per damunt de l’ocupació assolida el 2011, on es va obtenir un 84,49% d’ocupació.

Pel que fa al percentatge de ròssec des de l’1 de maig fins al 30 de setembre, enguany s’ha registrat un 78,06 % d’ocupació, obtenint així uns resultats molt bons en aquesta temporada d’estiu. A mode comparatiu el percentatge de ròssec de l’any 2012 va ser de 73,34% i l’any 2011 d’un 82,23%. Tal com demostren les estadístiques, l’esforç en promoció, l’assistència a fires i la signatura de convenis amb operadors turístics ha contribuït a recuperar un percentatge d’ocupació que l’any passat havia registrat una baixada considerable.

Si analitzem mes per mes els resultats d’ocupació, enguany s’ha registrat una pujada en tots ells. Pel que fa al mes de maig ha comptat amb una ocupació del 37,87% (33,32% al 2012), mentre que el mes de juny ja puja fins a 81,85% (73,97% al 2012). Els mesos centrals de la temporada, que són juliol i agost, han registrat un percentatge d’ocupació d’un 88,85% i 94,68% respectivament (86,40% i 92,43% al 2012) i el mes de setembre ha tancat molt prop del 90% d’ocupació, amb un 87,69% (80,62% al 2012).

Pel que fa a la diversificació per mercats, s’ha detectat que en els extrems de la temporada turística és on hi ha una major presència de nacionalitats a Formentera. En aquest respecte, el mercat alemany és el que mes ha augmentat el percentatge d’ocupació, amb un 30,29% a la primera quinzena de maig i un 25,80% a la segona quinzena de setembre, en aquest darrer període amb un percentatge molt igualitari al mercat nacional.

Així mateix, s’ha detectat que en els darrers anys hi ha una tendència igualitària entre el mercat italià i el mercat nacional. Així, el mercat italià ha registrat una ocupació, des del dia 1 de maig fins al 30 de setembre, d’un 39,73%, mentre que el mercat espanyol s’ha situat en un 46,85%, quan l’any passat va obtenir un 23% d’ocupació en el mateix període.

La baixada del mercat italià, que havia estat el mercat predominant fins a l’any passat, situant-se en uns percentatges que no baixaven del 50%, ha suposat la pujada d’altres mercats com l’espanyol, l’alemany, el francès o l’anglès.

Així, el mercat alemany assoleix una ocupació mitjana fins al 30 de setembre d’un 12,32%, mentre que el 2012 no va arribar al 10%. Altres mercats que han augmentat la seva presència a les estadístiques són els mercats anglès i francès, amb un 3,38% i un 2,5% d’ocupació respectivament. Comparat amb l’any 2012, on assoliren l’1,5% i el 0,5% d’ocupació respectivament, la seva presència a Formentera ha ressaltat.

Alguna de les nacionalitats que han visitat Formentera han augmentat la seva presència a l’illa gràcies a la signatura de convenis amb operadors turístics i a les contractacions de les plantes hoteleres amb nous operadors turístics. És el cas del conveni de col·laboració amb l’empresa alemanya Rewe, que ha fet difusió de Formentera com a destinació turística a tots els seus catàlegs, fet molt important ja que no només té repercussió a Alemanya, sinó també a Suïssa, Àustria i República Txeca.

Aquesta col·laboració publicoprivada ha redundat en millors resultats en l’ocupació i la diversificació de mercats i enguany la finalitat es establir un mateix tipus de col·laboració amb els països escandinaus, que seran la nova aposta per l’any 2014, sobretot tenint en compte que són mercats que disposaran de connexions aèries amb Eivissa.

L’objectiu és continuar amb la tasca de promoció tant als mercats consolidats com als mercats que augmenten a poc a poc les seves xifres com l’alemany, l’anglès, el francès , així com continuar el treball de diversificació per tal de donar a conèixer Formentera a nous mercats com Rússia o els països escandinaus.

Darrer trimestre de promoció
En finalitzar la temporada turística, l’àrea de Turisme de Formentera arrenca la campanya promocional arreu d’Europa amb l’objectiu de donar a conèixer els atractius de Formentera i incentivar l’arribada de nous mercats per al proper estiu.

El recorregut per ciutats europees com París, Rímini, Salzburg, Poznan o Londres constitueix el gruix de presentacions que ocuparan el darrer trimestre d’enguany. L’inici del calendari promocional l’ha marcat l’assistència a la fira Top Resa de París, al mes de setembre. Aquesta fira és una de les més importants del sector turístic de França, i esdevé una oportunitat per a Formentera de consolidar un mercat que ocupa la cinquena posició a les Balears.

Es continuarà la promoció de Formentera a la TTG Incontri de Rimini, el Tour Salon de Poznan (Polònia), la fira Rewe de Salzburg i la World Travel Market de Londres, totes elles organitzades en els mesos d’octubre i novembre. Enguany destaca l’assistència de Formentera a un Roadshow que passarà per les ciutats de Màlaga, València, Madrid, Bilbao i Barcelona, així com la organització de presstrips i l’assistència a la fira Meeting Luxuru a Lugano, Itàlia, una fira orientada al turisme de luxe i la fira Dive Birmingham, per als amants del busseig.

Pel que fa a l’assistència a tallers de formació (workshops) es visitaran algunes ciutats europees, amb presentacions de Formentera com una illa diferenciada de la resta per la seua conservació de la natura i del litoral, fet que la fa una destinació privilegiada i única per a la pràctica d’activitats a l’aire lliure.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat