• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni Dia de les Illes Balears. Formentera 2014

Dia de les Illes Balears. Formentera 2014

diadabalears2014 webL’àrea de Participació Ciutadana i Festes del Consell Insular de Formentera ha confeccionat un programa d’activitats culturals i esportives per commemorar el dia de les Illes Balears a Formentera.

Les activitats programades transcorren des del dia 27 de febrer al 2 de març englobant un aparador d'actes per a tots els públics com l'acte institucional, amb l'acompanyament musical de l’alumnat de l’Escola de Música i Conservatori de Formentera, la organització de tallers de manualitats i teatre al carrer per als més petits, la jornada de portes obertes al Centre d'Interpretació de Can Marroig i al Poliesportiu Antoni Blanc, la cursa esportiva FART organitzada pel Grup Esportiu Espalmador i l’exposició fotogràfica D-Isla a-Isla, organitzada per l'Institut d'Estudis Baleàrics.

L'exposició de fotografia de Vicenç Ochoa i Xim Jurado, anomenada D-ISLA A-ISLA. Dos miradas, enceta la programació en el marc de la Diada de les Illes Balears, i es podrà visitar a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament vell fins el dia 1 de març. A banda de la programació d'activitats culturals, s'ha programat un taller de manualitats per a nens i nenes el dia 27 de febrer i una jornada de portes obertes al Centre d’Interpretació de Can Marroig, organitzada per l'Institut Balear de la Natura. Aquesta activitat, amb la finalitat de donar a conèixer els valors naturals del parc natural de ses Salines, s'ha programat el dia 28 de febrer amb un itinerari guiat dirigit a tots els públics.

El dia de les Illes Balears s'han organitzat tot un seguit d'activitats esportives, entre les que destaquen la cursa pel litoral de l'illa, Formentera All Round Trail, que enguany ha creat el I trofeu Illes Balears, així com una jornada de portes obertes al Polisportiu Antoni Blanc, on els assistents podran gaudir d'una exhibició de natació sincronitzada i d'arts marcials, així com dels tornejos de vòlei i bàsquet i participar en les classes d'activitats dirigides, organitzades per donar a conèixer la programació d'aquest equipament esportiu. I com a novetat el Campionat Balear de Trial a càrrec de Motoclub Formentera el diumenge 2 de març.

Així mateix, les famílies de Formentera podran gaudir d'un matí cultural a càrrec de la companyia la Tresta i la Verdesca, que presenten un espectacle musical d’animació a càrrec del programa TAP de Sa Xerxa, Teatre Infantil i Juvenil de les illes Balears que ve patrocinat per l’Obra Social “La Caixa”, un espectacle per a tots els públics de proposta participativa que es celebrarà a la Plaça de la constitució i que contribueix a portar el teatre als carrers. Per la tarda, el tradicional acte institucional que, enguany compta amb la presència del president de les Illes Balears, amb l'acompanyament musical de l’alumnat de l’Escola de Música i Conservatori de Formentera i la representació de les Colles de Ball de Formentera (Xacoters i Pastorells). Per acabar aquesta jornada s'ha organitzat un sopar maridatge de les Illes Balears organitzat per l'Associació Gastronòmica Es Morter.

Amb aquesta programació, oferim quatre dies de programació cultural, coincidint amb el final de l’hivern, que esperem tingui una àmplia participació.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera