• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni El Consell atorga la Medalla d’Or de Formentera al col·lectiu de mestres i professorat de Formentera

El Consell atorga la Medalla d’Or de Formentera al col·lectiu de mestres i professorat de Formentera

diada 2014El Consell de Formentera ha celebrat aquest matí un Ple extraordinari dedicat a l’atorgament de distincions honorífiques per aquest any 2014. El lliurament de les distincions es realitzarà el proper 24 de juliol, en l’acte institucional de la Diada de Formentera, que tindrà lloc a la sala de cultura-cinema de Sant Francesc Xavier a partir de les 20.30 h.

El ple ha decidit per unanimitat atorgar la Medalla d’Or de Formentera al Col·lectiu de mestres i professorat de Formentera, “en reconeixement a totes aquelles persones que han contribuït, amb esforç i vocació, a conformar la historia de l’educació a la nostra illa. Aquest col·lectiu ha estat protagonista cabdal en la transmissió, generació rere generació, de coneixements, de l’estima i arrelament al nostre àmbit més proper i, en definitiva, d’educar, ensenyar, instruir i formar els infants, i també adults, per abastar-los un millor futur”.

El ple també ha decidit per unanimitat atorgar tres Premis Sant Jaume a l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de Formentera, Aires Formenterencs i a la Societat Esportiva Formentera.
En el cas de l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil de Formentera, constituïda a Formentera l’any 2000, el Ple ha manifestat que la distinció es realitza “en reconeixement a la seva generositat i compromís solidari, mitjançant la participació activa en les tasques de prevenció i protecció de les emergències i seguretat ciutadana, així com en la realització d’esdeveniments de tot tipus per a a tota la ciutadania, sent en definitiva una expressió de solidaritat humana i de participació ciutadana de la vida comunitària”.

Pel que fa als Aires Formenterencs, un grup de música creat a formentera l’any 1988, el premi es refereix “als seus 25 anys de trajectòria artística i musical, en la qual han protagonitzat el rejoveniment de la música tradicional a les Pitiüses, i han ampliat el cançoner popular de Formentera amb noves, aconseguides i originals aportacions que els han convertit en punt de referència de la cultura musical mediterrània, amb l’acompanyament dels instruments característics dels sons de l’illa”.

Quant al Premi Sant Jaume a la Societat Esportiva Formentera, la proposta que la Comissió de Distincions Honorífiques ha elevat al Ple es refereix al “reconeixement a la seva llarga trajectòria en l’àmbit esportiu, a la transmissió de valors de lluita, superació i il·lusió amb els quals l’illa es reconeix i que transmet a tot el planter, i a la recompensa que aquest any ha suposat per al club l’ascens de l’equip juvenil a categoria nacional i la disputa per segon any consecutiu de la fase d’ascens a segona divisió B del primer equip”.

El Ple també ha decidit atorgar la distinció de Fill adoptiu a Enric Majoral Castells, nascut a Sabadell l’any 1949. El motiu de la distinció ha estat el reconeixement “a la íntima i profunda relació de la seva obra artística i l’illa, on s’establí l’any 1973 i on s’inicià en l’ofici de joier de manera autodidacta”. El Ple del Consell destaca que “avui és mestre artesà d’una producció inspirada en la Formentera més essencial, natural, tradicional i mediterrània, que ha traspassat les fronteres de l’illa i l’ha fet més coneguda arreu del món”.

Per últim, el Ple ha decidit també per unanimitat concedir la distinció de Fill Predilecte a títol pòstum a Pere Serra Colomar “Pere Gallet”, nascut a Formentera l’any 1928 i traspassat aquest mateix any 2014. El Ple ha volgut reconèixer amb aquesta distinció “la seva contribució en la creació dels primers moviments associatius a l’illa, especialment com impulsor de la Unió de Pagesos, soci fundador de l’associació de ramaders i de l’associació de persones majors de Formentera. A aquestes associacions hi va dedicar tota la seva energia per organitzar-les, dinamitzar-les i consolidar-les”. El Ple també ha tingut en consideració “els ferms valors cívics, democràtics i la fèrria defensa de la cultura popular formenterera d’un home que va destacar per la seva trajectòria humana i social com a pioner en l’establiment dels primers serveis d’atenció social a Formentera”.

La llista de persones i col·lectius que han resultat escollits per a rebre les més altes distincions del Consell de Formentera l’ha elaborada una Comissió de Distincions Honorífiques, amb la representació de tots els grups que tenen representació al Plenari del Consell.

La Medalla d’Or de Formentera i els premis Sant Jaume són els màxims guardons que atorga el Consell de Formentera. Tenen per objectiu premiar els mereixements especials, les qualitats i circumstàncies singulars que concorren en les persones i col·lectius socials o associacions que hagin contribuït a millorar les condicions de vida del municipi o a augmentar el prestigi de la localitat, des de les més variades formes de l’activitat humana.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera