• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni Dissabte d'òpera i teatre amb “Ser o no ser Otel·lo”

Dissabte d'òpera i teatre amb “Ser o no ser Otel·lo”

teatre seronoserAquest dissabte, a les 20:30h, a la sala de cultura (cinema) de Formentera, es representarà l'obra 'Ser o no ser Otel·lo', que vincula òpera i teatre, en una coproducció de les companyies Neorural i Teatre de Vellut.

Aquesta obra està interpretada per Jaume Gayà, Pedro Orell, Marga López, Sergio Baos, Núria Vizcarro, responsable també de la dramatúrgia, i Joan Manel Albinyana, que també s’ha encarregat de la direcció i la il·luminació.

'Ser o no ser Otel·lo' fa un gir sobre la història creada per Shakespeare, i que Verdi convertí en òpera. Respon a preguntes com 'què hauria passat si Otel·lo hagués mort en la tempesta abans d’arribar a Xipre?' o també 'què hagués ocurregut si no hagués cregut Iago?”. Joan Manel Albinyana ha explicat que en aquesta obra “cercam variacions a l’obra de Shakespeare i de Verdi i ho feim a través de l’humor, d’allò grotesc i, fins i tot, irreverent. Hem volgut desgranar els principals girs argumentals de la tragèdia”.

Amb tot això, Albinyana no ha volgut reduir l’obra a una simple caricatura de l’original i manté alguns dels grans temes que giren en torn de l’obra de Shakespeare. “Plantejam la idea del destí, intentam esbrinar si el destí és immutable i inexorable o si les decisions humanes el poden canviar”, ha assegurat el director i intèrpret al ser preguntat sobre l'obra que demà es representarà a Formentera.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera