• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Hemeroteca Turisme Alcaraz presenta la dimissió com a conseller per ser incompatible amb el càrrec de delegat del Govern a Formentera

Alcaraz presenta la dimissió com a conseller per ser incompatible amb el càrrec de delegat del Govern a Formentera

alcaraz dimiteix 1Aquest matí s'ha celebrat al Consell de Formentera una sessió extraordinària que en principi estava dedicada a la votació sobre l'acceptació o rebuig de les condicions fixades pel Govern Balear a la recepció de les competències en promoció turística amb les condicions anunciades pel Govern Balear, però que finalment ha estat notícia per la dimissió del portaveu del grup del Partit Popular, José Manuel Alcaraz.

La dimissió s'ha produït just abans de l'inici de la sessió plenària. El motiu de la dimissió és l'aclariment que en data 6 de maig realitza el Consell Consultiu sobre el seu propi dictamen 29/2015, de 26 de març de 2015. En aquest dictamen, el Consell Consultiu es mostra en desacord amb l'argumentació del Consell de Formentera d'interpretar que el règim d'incompatibilitat que era d'aplicació a la institució era el propi dels ajuntaments.

Segons el Consell Consultiu, “la peculiaritat institucional de Formentera no implica que els seus membres es vegin afectats per un règim singular d'incompatibilitats”. Aquesta institució afirma que tot i que al Consell de Formentera no hi hagi consellers executius, “ha d'aplicar el règim general d'incompatibilitats dels consells insulars, igual que el de Mallorca, Menorca i Eivissa”.

El règim d'incompatibilitats dels consells insulars difereix dels dels ajuntaments. Si bé és possible compatibilitzar els càrrecs de regidor i d'alt càrrec d'un govern autonòmic, no ho és ser conseller i alhora alt càrrec d'un govern autonòmic. Davant d'aquesta situació, Alcaraz ha hagut de decidir entre un dels dos càrrecs i ha presentat la dimissió del càrrec de conseller, abandonant el ple per seure als bancs del públic al principi de la sessió.

L'origen d'aquest dictamen es troba en una petició que els serveis jurídics del Consell de Formentera varen efectuar a finals de l'any passat de cara a preparar els formularis de declaració d'incompatibilitats de final de legislatura. El fet que l'aclariment del dictamen hagi arribat el 6 de maig, una data posterior a la de l'últim ple ordinari del 27 d'abril, ha causat que aquesta qüestió s'hagi tractat avui.

Rebuig a la proposta de finançament de la promoció turística

Sobre la proposta de finançament de les competències en promoció turística, Alejandra Ferrer ha defensat el vot en contra de l'equip de govern de GxF i Partit Socialista, que també ha rebut el suport del GUIF, “per ser injusta i insuficient”, i ha recordat a Juan Manuel Costa, “que al Patronat vostè hi va votar en contra, com a membre del Partit Popular i com a membre del teixit empresarial”. Finalment, el Partit Popular s'ha abstingut en aquesta qüestió.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat