• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni Visita al jaciment arqueològic de Can Blai

Visita al jaciment arqueològic de Can Blai

canblaiAvui la consellera de Cultura i Patrimoni del Consell de Formentera, Susana Labrador, ha visitat el jaciment arqueològic de Can Blai amb motiu de la campanya d’excavació que es desenvolupa entre l’1 i el 30 de juliol. Aquest projecte dirigit per Ricardo González, catedràtic d’Història Antiga i d’Arqueologia a la Université de Nice Sophia Antipolis, i pel Doctor Jordi Fernández, forma part del projecte de recerca arqueològica “Can Blai: un fortín bajo imperial de vigilancia costera en el Mediterráneo occidental”.

Quan acabi aquesta tercera campanya el director del projecte pretén “fer una publicació amb la cronologia i el funcionament de la fortificació”, segons ha avançat. González ha afegit que “durant la primera dècada del segle IV l’estat romà va posar a uns 80 homes en aquest fortí per vigilar l’illa i evitar el desembarcament de possibles enemics”.

23 estudiants de 13 universitats europees

Un total de 23 estudiants de 13 universitats europees diferents participen en les tasques d’excavació. El projecte es planteja com un espai d’aprenentatge que permet a l’alumnat rebre una formació pràctica i teòrica sobre recerca arqueològica que s’integra en els seus estudis.

El finançament principal prové de la Fondation Unice. El Consell de Formentera però col·labora, segons ha explicat Susana Labrador “la institució aporta tot el material logístic per dur endavant les excavacions, també facilita l’allotjament i ajuda amb la despesa de les dietes”. La consellera ha destacat “la importància de projectes com aquest que donen llum al passat de Formentera”.

Cicle de conferències

Labrador ha parlat també sobre el caràcter formatiu de la iniciativa, que preveu un programa de “tretze conferències sobre temàtiques relacionades amb l’excavació de can Blai que culminarà el dia 30 de juliol, amb una intervenció del doctor Ricardo González, que servirà d’avanç dels resultats de la campanya de 2015”. Totes les conferències es duran a terme a la sala d’actes de l’àrea de Cultura i Patrimoni del Consell.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera