• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix
Sala de Premsa Hemeroteca Cultura i Patrimoni Programa de Festes de Sant Jaume 2015

Programa de Festes de Sant Jaume 2015

festesdesantjaumeEl Consell de Formentera, a través de la seva consellera de Cultura, Susana Labrador, ha presentat avui en roda de premsa les activitats organitzades per celebrar la festivitat de Sant Jaume. Formentera celebra la diada de l’illa amb una programació que s'esten des del 20 al 31 de juliol. Segons ha destacat la consellera “aquesta festa  combina tradició, com pot ser la ballada a la Plaça de l'esglèsia el dia de Sant Jaume amb activitats culturals, esportives, musicals per a totes les edats i tots els gustos i pensant en els residents i en els turistes”.

Activitats culturals:
El poble de Sant Francesc s'engalanarà per rebre una gran varietat d'esdeveniments. El programa s’obre dilluns 20 de juliol amb la presentació del tretzé i últim volum de l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera a la sala de plens. “Al dia següent es farà la inauguració de l'exposició “Herreyns El bosc i La Mola” de l'artista Gilbert Herreyns vell conegut de Formentera”, segons ha destacat la consellera. El cinema a la fresca també forma part de l’oferta cultural, que comptarà amb la projecció del documental “Violeta en Ginebra 1963” en homenatge a Violeta Parra i un concert a càrrec d'Angel Parra (el seu fill).

Dia 24 acte institucional:
Entre les activitats Labrador ha destcat “l’acte Institucional de la Diada de Formentera, que se celebrarà com cada any el dia 24 de juliol a les 20.30 hores al cinema municipal on es farà el lliurament de les distincions honorífiques acordades en el ple extraordinari que tindrà lloc el demà dimecres”.

Activitats infantils i juvenils:
Tampoc faltaran les activitats infantils i juvenils en aquesta celebració, com l’espectacle infantil de carrer “La Banda Guillada i el seu Ball a Cort” d'Ara Toc o el taller infantil de motius hippies a la biblioteca per preparar-se per la Flower infantil. “Per primera vegada introduïm un festival de hip-hop destinat al public adolescent”, ha assenyalat la consellera.

Activitats esportives:
La festa patronal de Formentera també compta amb activitats esportives, “com el torneig de tennis i paddle que se celebrarà la próxima semana o l’exhibició de natació sincronitzada del Campus infantil”, segon ha resaltat la consellera.

Actuacions musicals i concerts (quatre dies, 23, 24, 25 i 26):
Com cada any els 4 dies centrals de les festes estaran marcats per les animacions musicals.  Labrador ha volgut assenyalar que “el tradicional Jazz a la plaça, es farà amb carácter excepcional la nit de dijous 23 de juliol, o la ja esperada Flower Formentera, que tendrá lloc la nit de divendres 24 de juliol”. A més, la consellera ha dit que per completar les festes “la nit de dissabte hi haurà concerts de Mishima, Ariel Rot i Los Zigarros i NO ens oblidem dels focs d’artifici”. Així mateix “la nit de diumenge Cris Juanico i Los Mambo Jambo animaran l’ambient”, segons Labrador.

La consellera ha desitjat a tots els formenterers “unes bones festes de Sant Jaume i esperar que el programa de festes sigui del gust del Poble de Formentera”. El cost de programa ha estat de 60.000 euros.

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera