• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Participació ciutadana La regulació de circulació de vehicles de Formentera s’allarga a la darrera setmana de juny i la primera de setembre

La regulació de circulació de vehicles de Formentera s’allarga a la darrera setmana de juny i la primera de setembre

foto 2021 2a sessio CdEAhir a les 19.30h es va celebrar la segona sessió del Consell d’Entitats de Formentera per recollir les valoracions i aportacions de les associacions de l’illa al projecte formentera.eco i determinar el període d’aplicació del mateix. En aquest sentit, les associacions han votat majoritàriament per l’opció d’allargar el període de regulació de circulació de vehicles.

“Així aquest any, per primera vegada, el Consell d’Entitats ha decidit ampliar en 15 dies el període de regulació a la circulació de vehicles, d’aquesta forma s’inclourà la darrera setmana de juny i la primera de setembre a l’aplicació normal que s’ha fet durant els últims anys de juliol i agost”, segons ha destacat el conseller de Mobilitat, Rafael González.

La presidenta Alejandra Ferrer ha recordat la importància de dur endavant projectes de sostenibilitat com formentera.eco que formen part del seu model d’illa i que “aconsegueixen seguir fent de Formentera un lloc singular i natural, que equilibra la protecció del territori, el turisme i la qualitat de vida dels residents, per això es important fer-ho amb el suport d’eines de participació ciutadana com el Consell d’Entitats”.

“En total han participat 29 associacions i 3 partits polítics i per votació s’ha decidit aplicar el període de regulació més llarg per 16 vots a favor, enfront dels 8 vots que va obtenir la segona opció de regular només els mesos de juliol i agost, i 8 abstencions”, segons ha resumit la consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, que s’ha mostrat satisfeta “amb el gran nombre d’entitats que han assistit a les dues sessions del Consell d’Entitats, i amb la bona acollida que ha tingut el format telemàtic”.

Igual que en la primera sessió, donades les restriccions derivades del nivell 4 reforçat d’alerta sanitària aquesta reunió s’ha celebrat de manera telemàtica. A la sala d’actes hi han estat presents la presidenta, el conseller de Mobilitat, la consellera de Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, el secretari de l’acte i la tècnica de Participació. Els representants de les associacions i dels partits polítics, així com els mitjans de comunicació han pogut seguir el Consell d’Entitats mitjançant una connexió en línia.

formentera.eco 2020
Per part seva, el conseller de Mobilitat ha fet un repàs de la presentació feta en la primera sessió i ha recordat que l’objectiu de legislatura de formentera.eco, 2020-2023, es: abaixar un 16% en nombres de circulació de vehicles respecte al 2019 (primer any de regulació). Cada any s’abaixarà un 4% el nombre de vehicles en circulació. Un objectiu que es va assolir al 2020.

Projecte formentera.eco 2021

La proposta presentada en el Consell d’Entitats per al 2021 ha estat:

-Fer una nova reducció del 4% respecte al 2020,

Màxim fixat al 2019: 22.382
Màxim fixat 2020: 21.486
Màxim fixat 2021: 20.591

-Termini de regulació a debat
Les associacions han donat suport en la seva majoria a l’opció 1 de la proposta, amb el que la regulació a la circulació de vehicles de l’illa de Formentera es farà: des de l’última setmana de juny fins a la primera setmana de setembre.

-Taxes de pagament o gratuïtes? Es decidirà segons evolució sanitària

D’altra banda, el conseller ha recordat que la web formentera.eco per fer les prereserves per poder obtenir el permís de circulació s’activarà al mes de març, des d’aquest moment es podran fer les prereserves de manera gratuïta. Pel que fa a les reserves es formalitzaran a partir del mes de maig, es decidirà més endavant, depenent de l’evolució de la pandèmia, si les reserves són gratuïtes o de pagament. En cas de que siguin de pagament l’import per als turistes serà per turisme: 1,00 €/dia, amb un import mínim de 5,00 €, i per moto (motocicletes i ciclomotors): 0,50 €/dia, amb un import mínim de 2,50 €. Per als residents l’acreditació serà gratuïta.

Cal destacar que, les persones que amb data anterior al mes de març tenguin reserves d’allotjaments o d’embarcacions per venir amb el seu vehicle a Formentera tenen l’autorització assegurada.

Mobilitat sostenible
Per últim, Rafael González ha destacat que l’objectiu final del projecte formentera.eco és “aconseguir una illa amb una mobilitat sostenible amb més presència de vianants, bicicletes, transport públic en detriment dels vehicles privats” i ha fet un repàs a algunes propostes per seguir avançant en aquest camí cap a la sostenibilitat, que potencien el transport públic, l’ús de la bicicleta i algunes eines de comunicació perquè la gent conegui maneres de moure’s de manera sostenible a Formentera.

23 de febrer de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:
Carrer Mallorca, 19
07871 Sant Ferran de ses Roques
tel. 971 32 12 75 · fax 971 32 12 76
participacio@conselldeformentera.cat

Wifi  Formentera

Ràdio Illa

Revista Formentera més propera

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1