• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació Formentera estrena l'Aula del Futur

Formentera estrena l'Aula del Futur

foto 2023iii aula futur AEl Centre de Professorat (CEP) de Formentera ha presentat avui l'Aula del Futur. Un projecte per incidir en els valors de l'alumnat de tota l'illa, tant des de les escoles com de l'institut.

El projecte, tal com ha recordat la presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, "es va engegar amb el CEP abans de la pandèmia dins del programa Posam valors a l'esport, a través de la Conselleria d'Esports, i ara, per fi, s'ha pogut acabar". La presidenta del Consell ha assenyalat que "ara desitjam que els estudiants, professors, mares i pares de l'illa puguin aprofitar aquest espai per treballar de manera transversal els valors".

Per la seua part, la vicepresidenta i consellera d'Educació, Alejandra Ferrer, ha mostrat la seua satisfacció amb aquesta nova iniciativa que "permetrà un aprenentatge actiu, tant per professors com d'alumnes i famílies, i actualitzarà les maneres d'accedir al coneixement mitjançant les noves tecnologies".

L'Aula del Futur és un espai on a través de metodologies innovadores es treballaran els valors de manera directa i motivadora. És un espai on es faran dinàmiques que fomentin el respecte, el diàleg, la tolerància, la presa de decisions i el treball en equip. A més, el mateix alumnat serà qui ajudarà a empoderar la societat amb valors com l'empatia, la cooperació, la igualtat de gènere i la convivència, entre d'altres

En aquest espai multifuncional es podran fer gravacions amb diferents finalitats: per promoure pràctiques físiques, lúdiques i participatives. També s'hi faran trobades entre generacions, per promoure activitats i jocs cooperatius, per estimular la superació i el repte... A més, aquesta aula està dotada amb tecnologia educativa digital per facilitar el desenvolupament competencial de l'alumnat.

Transformació digital
Paral·lelament, el Govern balear dotarà els cinc centres escolars amb 61 pantalles digitals (una per a cada aula), 69 portàtils i 9 càmeres de documents per ajudar a la transformació digital. Els mestres assessors i professors han assistit a la presentació feta avui en què també ha estat present la consellera d'Esports, Paula Ferrer; la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández; la cap del Servei de Tecnologies de la Informació a l'Educació, Yolanda Martínez, i la cap del Servei de Normalització Lingüística i Formació, Carme Jaume.

El Consell de Formentera, a través del programa Posam valors a l'esport, ha fet una aportació econòmica de 12.000 euros.

10 de març de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1