• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Igualtat El Consell i l'ONG Wanawake Dona organitzen diferents accions per promoure la igualtat de gènere a Formentera

El Consell i l'ONG Wanawake Dona organitzen diferents accions per promoure la igualtat de gènere a Formentera

El Consell de Formentera a través de l'àrea d'Igualtat, juntament amb l'ONG Wanawake Dona, organitzen diferents accions durant la segona setmana de maig per promoure la igualtat de gènere a l'illa. Les activitats començaran dilluns amb tallers en els centres educatius, CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP Sant Ferran de ses Roques i CEIP El Pilar, així com a l'IES Marc Ferrer, i culminaran el diumenge 14 de maig amb una classe magistral de dansa meditativa, que també compta amb la col·laboració de Ioga Formentera. Aquestes accions es completaran amb l'exposició virtual "La situació de les nenes i les dones al món: realitats i reptes" i amb la participació en la Mitja Marató del dia 13 d'una activista de Wanawake que reivindicarà a la cursa els drets de les dones.

La presidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Ana Juan, ha assegurat que "aquestes accions tan variades tenen un objectiu comú: posar l'accent sobre la realitat de les nenes i les dones al món, promoure la igualtat de gènere i donar a conèixer situacions de desigualtat a escala global, a més d'oferir informació sobre diferents violències que se sustenten en aquesta desigualtat".

Classe magistral de dansa meditativa
La classe magistral serà una activitat oberta i gratuïta que se celebrarà el 14 de maig de 10 a 11 hores a la plaça de la Constitució de Sant Francesc. Es tracta d'una dansa pels drets de les nenes i les dones supervivents de la mutilació genital femenina, el matrimoni infantil i la tracta amb finalitats d'explotació. Aquesta dansa meditativa té un doble objectiu: oferir i manar energia i suport a aquestes supervivents i, sobretot, sensibilitzar sobre aquestes tres formes de violència tan radicals i desconegudes.

La classe serà impartida per Flor Mauguer (Ioga Formentera). Hi ha cinquanta places, que s'atorgaran per ordre d'inscripció, i la data límit per apuntar-s'hi és el dia 12. L'edat recomanada per participar-hi és de 16 anys en endavant. Més informació i inscripcions en aquest enllaç: classe magistral de dansa meditativa | Wanawake.

La dansa comptarà amb la presència de Mónica Batán, activista, esportista i directora de Wanawake Dona, que presentarà l'acte juntament amb un representant de l'àrea d'Igualtat del Consell de Formentera. A més, cada assistent rebrà una polsera Maua, elaborada per les dones a les quals s'està ajudant i que suposa una alternativa laboral per a elles. "Quan algú llueix la seva polsera, parla de la història que porta darrere i dona feina i poder a les dones per decidir sobre la seva vida i sobre les de les seves filles", han explicat des de l'ONG.

2 de maig de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2023v dansa meditativa

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1