• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Benestar Social

El Consell posa en marxa un nou servei de suport psicològic arran de la crisi del Covid-19

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Benestar Social, informa que ha posat en marxa un nou servei telefònic de suport psicològic arran de la crisi del Covid-19, amb l’objectiu de donar una primera atenció psicològica orientada a resoldre situacions de malestar derivades de les diferents realitats que està generant la pandèmia.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha assenyalat que “l’objectiu és donar suport a la ciutadania durant aquest temps de transició a la normalitat, tenint en compte les conseqüències emocionals que aquesta pandèmia està tenint en els residents de Formentera”.

Per tant, es posa a disposició de la ciutadania de Formentera una psicòloga per orientar la gestió de les dificultats emocionals i relacionals derivades de la situació del confinament (ansietat, depressió, conflictes familiars, increment en el consum d’alcohol, tabac o d’altres substàncies).

Els ciutadans de Formentera que vulguin accedir al servei hauran de fer-ho amb cita prèvia contactant amb l’àrea de Benestar Social al telèfon 971 32 12 71 o enviant un correu electrònic a benestarsocial@conselldeformentera.cat.

7 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Cementeri obert

foto cementeri Sant FrancescEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que el cementeri de Sant Francesc ja ha obert les portes de en el seu horari habitual de dilluns a diumenge de 9 a 21 hores.

D'altra banda, tal com recull la darrera ordre ministerial en referència a les vetlles i enterraments en la fase 1 de desescalada, ja s'autoritzen les sales de vetlla en tot tipus d'instal·lacions, públiques o privades, amb un límit màxim de 15 persones en espais a l'aire lliure i 10 persones en espais tancats.

La participació en la comitiva per a l'enterrament es restringeix a un màxim de 15 persones, entre familiars i cercles pròxims, a més de, si s'escau, de ministre de culte o persona assimilada de la confessió respectiva per a la pràctica dels ritus funeraris de comiat del difunt.

El Consell recorda que cal mantenir les mesures d'higiene i el distanciament social de seguretat de 2 metres per la prevenció del Covid-19.


5 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Carles Ventura, en les ‘Xerrades per a famílies i docents’, en directe aquest dijous a la pàgina Formentera es queda a casa

cartell xerrada carles venturaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que aquest dijous 7 de maig a les 17 hores torna el cicle ‘Xerrades per a famílies i docents’ amb una conferència de Carles Ventura, que s'emetrà en directe a través de la pàgina de Facebook Formentera es queda a casa.

Carles Ventura, coach de joves, conferenciant i escriptor, oferirà la xerrada ‘Com parlar amb els i les nostres fills i filles adolescents’. Aquesta és la segona conferència del cicle que s'emet en directe a través de la pàgina de Facebook de Formentera després de la xerrada de Marina Ribas del passat 16 d'abril.


5 de maig de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera facilita el tràmit a més de 300 persones per accedir a la renda social garantida

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que ha tramitat durant les dues darreres setmanes més de 300 sol·licituds per accedir a la renda social garantida, que ofereix el Govern balear de manera extraordinària arran de la situació d'emergència sanitària pel Covid-19. D'aquesta convocatòria extraordinària, s'han tramitat 237 sol·licituds directament i s'ha informat sobre altres 76 persones susceptibles de ser beneficiaris d'aquesta ajuda, que s'han derivat perquè siguin tramitades directament pel Govern balear.

El conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha destacat que aquesta prestació extraordinària està dirigida a la cobertura "de les despeses bàsiques de les persones, famílies i altres nuclis de convivència que es troben en màxima situació de vulnerabilitat econòmica" i que no reben altres ajudes (com la prestació de desocupació, subsidis, pensions de l'Institut Nacional de la Seguretat Social, ingressos derivats d'ERTO o altres ajudes públiques).

En principi, aquestes ajudes seran pels mesos d'abril i maig, pendents de com evoluciona la situació. A més, les persones que tinguin dret i no van arribar a temps al termini d'abril podran acollir-se al termini que hi ha fins al 10 de maig.

El conseller ha remarcat la cobertura feta des de l'àrea de Benestar Social, "que ha arribat a un nombre molt important de persones, en comparació amb altres administracions i que també ens fa una idea de la crisi social a la qual ens enfrontem". El conseller també ha destacat la feina i la implicació dels treballadors de la conselleria des de l'inici d'aquesta crisi.

Benestar Social ha fet més de 1.000 intervencions a Formentera en els diferents serveis des de l'inici de la crisi sanitària i hi ha reorganitzat els seus serveis per oferir l'assistència necessària.

20 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Xerrades per a famílies i docents’, en directe demà dijous a la pàgina Formentera es queda a casa

Cartell Xerrades families Marina RibasEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Benestar Social, informa que demà dijous 16 d'abril a les 17 hores es reprèn el cicle ‘Xerrades per a famílies i docents’ amb una conferència de Marina Ribas, que s'emetrà en directe a través de la pàgina de Facebook Formentera es queda a casa. La xerrada s'hauria d'haver celebrat el passat 12 de març, però es va suspendre per la crisi d'emergència sanitària arran del Covid-19.

Marina Ribas, mestre i comunicadora sobre temes de benestar, social i alimentació, oferirà la xerrada 'Qué vol dir menjar bé?'. La resta de conferències d'aquest cicle també s'oferiran a través de la pàgina de Facebook Formentera es queda a casa en dates per concretar.


15 d'abril de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 34

2

cons_aferssocials_1

padib_1

atencio_dependencia_1

apneef 2018

aecc_1