• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Educació

Horari d’hivern de les biblioteques de Formentera

foto bib mvillangomezEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura i Educació, informa dels horaris de la Biblioteca Marià Villangómez, així com el telecentre i la biblioteca de Sant Ferran de cara al curs 18/19. Aquests horaris tindran vigència des del proper dilluns 17 de setembre i queden de la següent manera:

Biblioteca Marià Villangómez:
De dilluns a divendres:
MATINS: 09.30 a 13.00 hores
TARDES: 16.00 a 20.00 hores

Telecentre:
TARDES: de dilluns a divendres: 16.00 a 20.00 hores

Servei de reprografia:
MATINS: de dilluns a divendres: 09.30 a 13.00 hores

*Aquest és un servei nou. Es posarà a disposició dels usuaris un ordinador per un temps determinat per a que puguin fer impressions.

Punt de biblioteca Sant Ferran:
Dilluns a divendres de 16.00 a 20.30 hores

Servei de préstec:
Dilluns a divendres de 16.00 a 19.00 hores

Així mateix, l'horari de consultes de l'Arxiu d'Imatge i So serà amb Cita prèvia al telèfon de Cultura o bé al correu del mateix arxiu.

Finalitzades les feines de manteniment d’estiu per a l’inici del curs escolar

foto-millores-2018-sant ferran 2El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que durant aquest estiu s’han fet obres de manteniment i millora d’instal·lacions a les tres escoles públiques de l’illa; CEIP Mestre Lluís Andreu, CEIP de Sant Ferran i CEIP El Pilar, a més del Centre de Professorat de Formentera (Escoles Velles).

Segons ha explicat la consellera d’Educació, Susana Labrador, “com cada any, hem aprofitat el període de vacances escolars per fer diverses feines atenent a les peticions de les direccions dels centres, les APIMEs i els consells escolars. D’aquesta manera assegurem el correcte manteniment de les instal·lacions per a l’inici de curs d’aquest dimecres”.

Intervencions realitzades
Sant Francesc
Els treballadors de la brigada del Consell de Formentera han fet les següents actuacions a l’edifici de baix de l’escola Mestre Lluís Andreu: pintar edifici exterior, estesa de les rajoles als patis interiors, neteja del racó de la zona de la caldera i pintat de l’estructura metàl·lica existent així com cobrir-la per fer zona d’ombra.

A més, una empresa externa subcontractada pel Consell ha massillat el passadís per treure el gotejat i se n’ha pintat l’ala dreta i repassat l’ala esquerra. El cost d’aquesta actuació ha estat de 5.047 €.

Pel que fa a l’edifici de dalt, la brigada ha fet feines de manteniment ordinari com el pintat de varis punts tant externs com a l’interior de l’edifici.

Sant Ferran
Pel que fa a l’escola de Sant Ferran, la brigada ha muntat una nova zona d’ombra amb estructura de fusta i canyís a l'espai que queda entre les primeres aules modulars i la pista esportiva. També s’ha instal·lat un nou intèrfon i s’han revisat les goteres d’una de les aules.

En aquest centre s’han externalitzat també algunes feines, com ara la neteja, rascat i pintura de les façanes exteriors, amb una despesa de 9.922 €.

La Mola
Pel que fa al CEIP El Pilar de la Mola, els treballadors de la brigada han fet un repàs de pintura general dins i fora de l’edifici, han canviat la fusta del joc del pati que gira, s’ha revisat la finestra de l’aula modular i s’ha reparat el passador de la porta vidre de l’aula de primària. Així mateix, una empresa externa ha instal·lat dos nous aparells d’aire condicionat i cinc aixetes amb un cost de 5.552 €.

Centre de Professorat de Formentera
Dues empreses externes s’han encarregat de la reforma de la fusteria exterior i del seu pintat, amb una despesa de 18.600 €. Aquesta intervenció se suma a la reparació de teulada, recollida d’aigües i façanes que ja es va fer en aquest edifici històric.

La despesa total d’aquestes feines de manteniment i millora dels centres educatius de Formentera ascendeix a gairebé 40.000 €. La titular d’Educació ha recordat que “durant tot l’any hi ha dues persones de la brigada que s’encarreguen del manteniment de les tres escoles d’infantil i primària per a donar cobertura a qualsevol incidència que es pugui produir”.

A més de les feines fetes als centres educatius, també s'ha aprofitat el mes d'agost per reformar el vestíbul de la Biblioteca Marià Villangómez i l'Escola de Música i Dansa. Les tasques han consistit en la neteja i pintat de les parets i el canvi de ferm, amb una despesa de poc més de 9.000 €.

Acaba l'escola d'estiu, el campus d'atletisme divertit i el curs de les escoletes a Formentera

foto acaba escola estiu 2018 3Ahir al matí, darrer dia d'agost, varen acabar les activitats de l'escola d'estiu a Sant Francesc, Sant Ferran i la Mola. També varen acabar els cursos 2017/2018 a les escoletes de Sa Miranda i es Camí Vell. El campus d'atletisme divertit que es desenvolupa al poliesportiu també va finalitzar per enguany.

Als actes finals varen acudir moltes famílies i es varen viure situacions d'emoció pel vincle creat entre educadores, monitors i monitores i les seves famílies. El Consell de Formentera agraeix la confiança que les mares i pares mostren amb els serveis de la institució i que han fet que cada un dels dies d'aquest estiu el Consell rebés cada matí 580 infants i joves.

Formentera ofereix 95 mil euros en ajudes per a estudiants

estudiants-a-classe-universita1El Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació recorda que fins el proper divendres 28 de juny restà obert el termini per demanar ajudes per l’adquisició de llibres de text de reutilització, beques d’estudis superiors i ajudes per desplaçament a estudiants per al curs 2017-2018.

Enguany, la quantitat assignada és de 95.500 euros. Aquesta es reparteix de la següent manera: 45.000 euros en ajudes per l’adquisició de llibres de text; 12.500 euros en 10 beques de 1.250 euros per estudis superiors i 38.000 euros en ajudes per desplaçament a estudiants

Consulta de les bases
Les bases es poden consultar i descarregar en el següent enllaç: http://bit.ly/2Lb6EAj. La documentació es podrà entregar de manera presencial a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà del Consell de Formentera (OAC) o telemàticament a través de l’OVAC.

Per més informació, els interessats poden adreçar-se a l'Àrea de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell.

El termini per sol·licitar qualsevol d’aquestes ajudes finalitza el divendres 28 de juny.

Obert el període de matriculació de les escoletes de Formentera

foto escoleta-boixosEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Educació, informa que avui divendres han sortit publicades les llistes definitives amb els alumnes admesos i en llista d'espera de les escoletes del Consell.

Per al proper curs 2018-2019, que començarà el dilluns 17 de setembre, han obtingut plaça 60 de les 67 famílies que varen presentar sol·licitud. Resten en llista d’espera 4 famílies en el grup de nadons, nascuts al 2018, i 3 en el grup d’1-2 anys, nascuts al 2017, mentre que al grup de 2-3 anys no hi ha llista d'espera i han quedat algunes places vacants.

Matricula
Les famílies poden venir a formalitzar la matrícula des d'avui divendres, 15 de juny, fins el proper dijous 21 a l’Escoleta Sa Miranda de 16 a 18 hores. Una volta es completi el període de matriculació, s’establirà la llista d’espera definitiva.

Instal·lacions
En total per al proper curs 2018-2019 hi haurà 7 aules a l'Escoleta Sa Miranda, una aula de nadons (amb infants nascuts al 2018), 3 aules d’1-2 anys (amb infants nascuts al 2017) i 3 aules de 2-3 anys (amb infants nascuts al 2016).

A l’Escoleta del Camí Vell hi haurà 2 aules, una aula per infants de 1-2 anys (nascuts al 2017) i una aula per infants de 2-3 anys (nascuts al 2016). Aquest centre té capacitat per 30 alumnes.

La plantilla de personal de les dues escoletes està composta per 16 educadores, una auxiliar educativa, una directora, una cuinera i una ajudant de cuina.

Recordem que les dues escoletes comparteixen la mateixa línea de treball i les activitats que es porten a terme tant a Sa Miranda com a Camí Vell estan organitzades pel personal dels dos centres que es reuneixen setmanalment per a programar-ho. Així mateix, els dos centres educatius compten amb el mateix servei de cuina.

Més articles...

Pàgina 13 de 25

13

Ens trobareu a:

Directora: Esperanza Suñer Torres
C. de Pius Tur Mayans, 14 · 07860
Sant Francesc · Formentera
tel. 971 32 34 15 · fax 971 32 25 83
escoleta@conselldeformentera.cat

ceib_1

educacio_govern_1

iepi_1

uib_1

uoc_1

uned_1