• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Joventut

Formentera acull el primer congrés de ‘Vívete. Vides que inspiren vides’ adreçat als joves

cartell 2021 viveteEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa que demà dimecres 26 de maig se celebrarà per primera vegada a Formentera el congrés “Vívete. Vides que inspiren vides”. El congrés, en línia, es dirigeix als alumnes de l’IES Marc Ferrer i comptarà amb les històries inspiradores de dues personalitats: l’esportista olímpic formenterer, Mateo Sanz i la història de superació, resiliència i drets humans de Nadia Ghulam.

La presidenta Alejandra Ferrer dirigirà unes paraules de benvinguda als alumnes de l’IES Marc Ferrer en les quals explicarà la seva satisfacció per poder acollir aquest congrés per primera vegada a l’illa. “Esperam que serveixi als i a les joves de l’IES Marc Ferrer a tenir més referents que els ajudin en el desenvolupament personal i emocional, i que treguin profit de les experiències de superació que transmetran els ponents”, segons ha declarat.

Vívete
Des de l’organització, Carlos Ramón ha explicat que “amb l’actual manera de viure hi ha moltes persones desorientades, especialment els joves. Els models socials s’han convertit en productes de consum que responen als interessos comercials per això vàrem crear aquest congrés que posàs en valor nous referents i models de vida que poden inspirar”.

Els congressos de “Vívete” varen néixer el 2017 amb la voluntat de promoure els valors humans, l’empoderament i eines que ajudin els joves a un desenvolupament personal i conscient de la mà de persones de rellevància en aquest camp. Juan Pablo Escobar, Irene Villa, Toni Nadal, Elsa Punset i Miriam Fernández han set alguns dels convidats que han compartit les seves experiències.


25 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La secció jove del Formentera Film, xerrades sobre diversitat afectivosexual i la Setmana Europea de la Joventut centren les activitats de maig al Casal de Joves

foto 2021 FF CEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa de les activitats programades al Casal de Joves per a aquest mes de maig. La primera activitat, de fet, va ser la projecció del Formentera Film Secció Juvenil el passat dissabte a les 20.30 h al pati del Casal de Joves. S’hi projectaren set curtmetratges documentals de ficció i animació, així com vídeos «extrafest», i es va estrenar el vídeo de dansa urbana gravat durant el passat mes d’abril amb les ballarines del curs de Dansa del Casal de Joves.

Aquesta setmana, el dimecres 5 de maig es farà la Tarda de pel·lícula al Casal, dijous 6, un concurs de TikTok, divendres 7 de maig un torneig de tennis taula i dissabte, un concurs de talents.

Els dies 12 i 26 de maig tornen les “Xerrades en línia”, en col·laboració amb l’Associació Chrysallis, per compartir un espai per a aprendre i reflexionar sobre el respecte i la diversitat afectivosexual. I dissabte 15 de maig se celebrarà el Dia Internacional de les Famílies, amb una sortida per un dels entorns privilegiats de la nostra illa.

La primavera és temps de flors i plantes, i per això, divendres 21 de maig, es realitzarà un taller d’elaboració d’olis naturals. D’altra banda, el dimarts 25 de maig es farà una xerrada sobre el projecte Molinet de moneda social de Formentera.

Setmana Europea de la Joventut
D’entre les activitats programades, la consellera de Joventut, Vanessa Parellada ha volgut destacar les relacionades amb la Setmana Europea de la Joventut. “Aprofitem aquesta celebració per empoderar les usuàries i els usuaris del Casal donant resposta als seus interessos i peticions per crear una unió i fer xarxa entre els i les treballadores del Casal i de l’àrea de Joventut, amb els mateixos joves”. En aquest sentit, dissabte 22 de maig es realitzarà una sortida en bicicleta de muntanya i dissabte 30 de maig, es realitzarà un taller de grafit al Casal.

Per a més informació, us podeu adreçar al Casal en l’horari habitual de dimarts a dissabte de 16 a 22 h, o enviar un correu a casal@conselldeformentera.cat al compte d’Instagram, @casaldejovesformentera. D’altra banda, les classes de dansa urbana segueixen de dimarts a divendres de 16.30 a 17.30 h al Poliesportiu Antoni Blanc.


3 de maig de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Formentera Film fa un taller amb els joves del Casal de Joves

foto 2021 film joves C7 ballarines del curs de dansa urbana (Sol, María, Kiara, Mirela, Alba, Dina, Isa) que ofereix la monitora Imma Vidal en el Casal de Joves han realitzat un vídeo amb els codirectors del Formentera Film Monica Timperi i Silvio Bandinelli.

Altres dos joves, Yeray Jiménez y Camilo Puerta, que han participat en tallers d’anys anteriors, han assumit el rol de directors del videoclip. Des de l’organització s’ha agrait la col·laboració de Pilar Aldea i Alben Albendea que han fet tasques de producció.

Arturo Bandinelli farà l’edició del vídeo que s’estrenarà l’1 de maig en una projecció especial dedicada als joves del Formentera Film 2021. El Formentera Film se celebrarà entre el 12 i el 16 de maig i aviat es presentarà la seva programació.

14 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Casal de Joves presenta les activitats d’abril amb dansa, la celebració de Sant Jordi i activitats de conscienciació

cartell 2021 casal abrilEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Joventut, informa de les activitats programades al Casal de Joves per aquest mes d’abril. Les propostes comencen avui 6 d’abril amb l’inici del cicle de Xerrades en Línia, per la visibilitat del transgènere, arran del Dia de la Visibilitat Transgènere el passat 31 de març, a càrrec de l’Associació Chrysallis que tindran lloc els dies 6 i 16 a les 18.30 h i el dia 28 a les 17.00 h. Aquestes xerrades també es poden seguir presencialment des del Casal.

Les propostes continuen amb la iniciativa del Formentera Film Project els dies 7, 8, 9 i 10 d’abril. Aquest projecte es fa gràcies a la col·laboració del Formentera Film i el Casal de Joves i es basa en la realització d’un vídeo de dansa de les joves de les classes de dansa urbana. El dimecres 14 hi haurà la projecció al Casal de Joves del documental Madre Tierra i el dijous 15 els i les usuàries podran veure al mateix centre l’exposició No t’ofeguis en l’alcohol, que finalitza el dia 30.

El dimecres 21 tindrà lloc una gimcana d’skate als voltants del Casal. El 23 d’abril es celebrarà la festivitat de Sant Jordi amb treballs manuals sorpresa i el 24 es realitzarà una instal·lació de llum negra. Les activitats continuaran el dia 29 amb una projecció per celebrar el Dia Internacional de la Dansa al Casal de Joves i el dia 30 amb una proposta de decoració “casalera”.

La consellera de Joventut, Vanessa Parellada ha destacat que “des del Casal sempre programem activitats que busquen la conscienciació i la sensibilització a través del coneixement d’altres realitats, aquest mes per exemple sobre el fenomen transgènere, però també sobre el medi ambient i sobre el consum d’alcohol, en diferents formats (xerrades, exposicions, documentals). Al mateix temps també procurem que sigui un espai per fomentar la creativitat de tot tipus, ja sigui amb dansa, amb manualitats o amb fenòmens científics. I aquest mes d’abril, naturalment, no podíem faltar a la cita amb Sant Jordi”.

6 d’abril de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El parc infantil de Sant Ferran serà una realitat aquest estiu

foto 2021 parc infantilEl Consell de Formentera, a través de les àrees d’Infraestructures i de Joventut, informa que s’han iniciat les obres de construcció del parc infantil de Sant Ferran. Aquest parc està ubicat a la cantonada dels carrers de Guillem de Montgrí i Major de Sant Ferran. El pressupost d’adjudicació és de 249.288 €. El termini d’execució és de 4 mesos, i es preveu que les obres finalitzin a final de juny.

La consellera de Joventut i Participació Ciutadana, Vanessa Parellada, ha mostrat la seva satisfacció perquè “aquesta zona de jocs tan reclamada pels veïns i veïnes de Sant Ferran sigui aviat una realitat de la que podran gaudir tots els infants de Formentera”. Així mateix ha recordat que “l’obra es finança amb una dotació dels Pressupostos Participatius aprovats en el Consell d’Entitats, i correspon a un projecte presentat per l’APIMA de Sant Ferran, que també ha col·laborat en el disseny del projecte i a la que vull agrair la seva implicació i el seu temps per contribuir a fer poble”.

El parc infantil ocuparà un espai de 295,35 m2 i estarà compost per zona de descans amb gespa artificial, una tarima de fusta amb una pèrgola i un banc i una zona de jocs infantils amb terra de cautxú. A la zona de jocs hi haurà una estructura de multijocs, uns gronxadors i un joc de tipus balancí. A la zona de la gespa es plantaran quatre arbres. Tot el parc estarà tancat perimetralment, una part amb blocs de formigó, folrats de pedra i altra part amb una tanca de fusta. S’instal·larà una font d’aigua potable i una paperera.

17 de març del 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 8 de 18

8

ibj

art jove-01

carnet jove-01

injuve-01

uib-01