• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Igualtat

Nova beca d'investigació per a projectes de recerca de recuperació històrica de les dones a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat, informa que fins al 6 de setembre està oberta la convocatòria de la nova beca d'investigació per a projectes de recerca vinculats a la recuperació històrica de les dones a l'illa de Formentera, tenint en compte totes les etapes de la vida.

La presidenta i també consellera d'Igualtat, Ana Juan, ha mostrat la seua satisfacció per oferir una nova beca que "impulsi la investigació científica vinculada a la temàtica de la igualtat a la nostra illa i que busca promoure la recuperació històrica de les dones". L'import de la beca és de 8.000 €.

Aquesta beca està inclosa dins dels objectius i accions establerts en el I Pla d'Igualtat entre dones i homes de Formentera 2019-2022. Específicament dins l'eix 3: Cap a una cultura més igualitària, i l'objectiu 3.1: Augmentar la formació per tal d'incorporar la perspectiva de gènere.

Requisits
Poden sol·licitar aquesta beca els majors d'edat en possessió d'una titulació mínima de diplomatura. Es poden acollir a la convocatòria a títol individual o bé constituïts en equips de recerca.

El procediment de concessió de la beca es farà en règim de concurrència competitiva i les bases han sortit publicades al BOIB. També estan publicades a la web del Consell de Formentera.

Les sol·licituds es poden presentar de manera presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o telemàticament, a través de l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC).


8 d'agost de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 beca investigacio

Jornada de formació en diversitat sexual, familiar i de gènere per al personal del Consell

foto 2022 formacio genere BEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat, està portant a terme, aquesta setmana sessions de formació i treball, tant per a la ciutadania, personal del Consell i responsables polítics. Aquestes accions s'emmarquen dins del Pla de Diversitat Sexual, Familiar i de Gènere i en les activitats programades del Dia de l'Orgull.

Avui ha set el torn dels treballadors del Consell i demà dijous 30 de juny, a les 17 h, la sala de plens acollirà una sessió de treball per a ciutadania. Cal recordar que el Consell està treballant en el I Pla de diversitat sexual, familiar i de gènere de l'illa i l'objectiu general d'aquesta proposta tècnica és l'elaboració d'un informe que promocioni la igualtat i la no discriminació de les persones LGTBI. És per això que la ciutadania està convidada a participar en una sessió que ajudarà a construir un Pla adequat a la realitat de Formentera. Inscripcions i consultes a igualtat@conselldeformentera.cat.

29 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Tallers, conferències, gimcana, música i cinema per celebrar el Dia de l'Orgull a Formentera

Sota el lema "Lluitar per la Igualtat és un orgull", Formentera celebra el pròxim dimarts 28 de juny el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQA+. L'àrea d'Igualtat ha preparat una sèrie d'activitats que, com destaca la presidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Ana Juan, "estan destinades a conscienciar, donar veu i remarcar els drets i les realitats del col·lectiu a l'illa". Ana Juan ha desitjat que les persones residents "gaudeixen d'aquestes activitats", entres les quals "també hi ha les dirigides a formació interna de treballadors del Consell i de càrrecs electes, dins del Pla d'Igualtat de Formentera que s'està desenvolupant des de l'any passat".

Gimcana familiar

Les activitats començaran el mateix dia 28 de juny a les 17 hores a la plaça de Sant Francesc. Amb una gimcana a càrrec de ALAS. Les inscripcions i consultes es poden realitzar a igualtat@conselldeformentera.cat.

Cinema a la fresca

Dins del cicle Cinema a la fresca, el dimarts a les 22.00 h al Jardí de ses Eres es projectarà la pel·lícula Retrato de una mujer en llamas, de Céline Sciamma (França, 2019).

Concert de La Mare

El dimecres 29 de juny a les 22h a la plaça de Sant Francesc actuarà La Mare, cantautora gaditana, que presentarà el seu tercer treball "Mi raíz". L'amor a la mar és el marc temàtic d'aquest disc, on l'artista canta a les seves arrels amb amor i humor en perfecta sintonia, quedant cada cançó esquitxada d'elements i metàfores marines.

Sessió de treball oberta a la ciutadania

El dijous 30 de juny, a les 17.00 h, la sala de plens acollirà una sessió de treball per a ciutadania dins del Pla de Diversitat Sexual i de Gènere. El Consell està treballant en el I Pla de diversitat sexual i de gènere de l'illa i l'objectiu general d'aquesta proposta tècnica és l'elaboració d'un informe que promocioni la igualtat i la no discriminació de les persones LGTBI. És per això que la ciutadania està convidada a participar en una sessió que ajudarà a construir un Pla adequat a la realitat de Formentera.

És possible un esport més enllà del binari?

El diumenge 3 de juliol a les 20.00 h, Teo Valls, escalador, activista trans, terapeuta gestalt i shiatsu, guiarà la xerrada oberta 'És possible un esport més enllà del binari?' en Es Roco, de Sant Francesc. Serà una conversa entorn de la segregació per identitat de gènere en l'esport. Un debat en el qual es reflexionarà sobre els futurs possibles més enllà del binarisme de gènere i les formes d'habitar el món de l'esport, la construcció dels nostres desitjos i identitats i com afecten en el nostre dia a dia en l'escalada. Sobre el mateix protagonista, Teo Valls, el dimarts 5 de juliol, a les 19.00 h a la Sala d'Actes s'emetrà el documental "De Berta a Teo: Història d'un trànsit" i posterior col·loqui amb Teo Valls (protagonista i guionista). Inscripcions i consultes a igualtat@conselldeformentera.cat.

Accions internes dins del Pla d'Igualtat

A més, aquestes activitats obertes a la ciutadania es complementen amb altres accions internes del Consell de Formentera, com ara una formació en diversitat sexual i de gènere a personal de l'Escola d'Estiu, sessions de treball del Pla de Diversitat Sexual i de Gènere per a càrrecs electes el dimarts 28; i un grup de treball per a personal tècnic de diferents departaments del Consell el dia 29.

Així mateix, a la biblioteca Marià Villangomez de Sant Francesc s'exposaran les noves adquisicions de llibres de temàtica LGTBIQ+.

17 de juny de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartel 2022 orgull

El Consell i Espai Dones reforcen la seva col·laboració per promocionar la igualtat i prevenir la violència de gènere a Formentera

foto 2022 espai donesLa presidenta i consellera d'Igualtat del Consell de Formentera, Ana Juan, i la presidenta d'Espai Dones, Dolors Fernández Tamargo, han signat un conveni de col·laboració entre ambdues institucions per l'atorgament d'una subvenció de 4.000 euros per dur a terme actuacions relacionades amb la promoció de la igualtat i la prevenció de la violència de gènere, durant aquest any. Espai Dones es compromet, amb aquesta subvenció, a posar en marxa programes, serveis i projectes que contribueixen a crear les condicions adequades per a la igualtat d'oportunitats entre dones i homes; així com activitats dissenyades des del reconeixement dels principals obstacles i discriminacions que encara pateixen les dones.

24 de març de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Un mes d'activitats per celebrar el Dia de la Dona a Formentera

foto 2022 dia de la donaLa presidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Ana Juan, i la presidenta d'Espai Dones, Dolores Fernández Tamargo, han presentat avui els actes organitzats a l'illa amb motiu del 8 de març, Dia de la Dona.

Enguany, el 8 de març es celebra sota el lema "Igualtat de gènere avui per un demà sostenible" i la presidenta Ana Juan ha destacat que aquesta "perspectiva de futur és fonamental per construir, des de l'educació, una societat de futur amb una igualtat real". Juan ha assenyalat que el Consell "està desenvolupant el seu primer pla d'igualtat intern, per assegurar que com a institució la igualtat no sigui només un objectiu i ideal, sinó una realitat per a tot el nostre personal i el seu entorn".

La presidenta ha assenyalat que "l'administració ha de ser el mirall d'una societat construïda sobre la igualtat de gènere" i ha avançat que els pròxims mesos s'incorporarà al Consell "una agent de conciliació i corresponsabilitat per estudiar noves formes i mesures per facilitar i millorar la qualitat de la conciliació familiar de la ciutadania de Formentera, amb la finalitat de que la càrrega de les cures familiars no limita a ningú a l'hora de desenvolupar-se professional i laboralment". Finalment, Juan ha animat a la ciutadania "a participar en les activitats que enguany són molt nombroses i diverses, i que ens ajuden a conscienciar i a seguir fent més i més pedagogia en la defesa dels nostres drets com a dones".

Per part seva, Dolores Fernández Tamargo ha avançat el programa d'actes que es porten a terme durant pràcticament un mes i que comencen aquesta tarda. La presidenta d'Espai Dones ha agraït "la col·laboració de tots els col·lectius i associacions que han participat en l'ampli programa" i ha incidit en que "cal seguir reivindicant i lluitant per la igualtat, una defensa en la qual s'han d'implicar també els homes".

Dilluns 28 de febrer
18.00 h. Obertura de portes de l'exposició de collage "Mujeres en guerra" de Rebeka Elizegi. Fins al 12 de març. D'11.00 a 14.00 i de 18.00 a 20.00 h. Diumenges, festius i dilluns al matí, tancat. Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell".

Dijous 3 de març
17.00 h Cicle "Dones Refugiades de Palestina", a càrrec d'UNWAR. Servei d'Immigració de l'àrea de Benestar Social. Sala d'Actes del Consell de Formentera a la plaça de la Constitució.

Dissabte 5 de març
20.30 h Concert 8M. Elles Sonen: amb Marina d'Ojos de Brujo, La Mari de Chambao i AnitaKuruba de Canteca de Macao. Àrea de Cultura. Sala de Cultura, Cinema

Diumenge 6 de març. Cursa Solidària per la Dona
La cursa a les 9.00 h i la caminada a les 10.45 h. Lloc de sortida i arribada: plaça de la Constitució. Inscripció solidària al poliesportiu Antoni Blanc i la parada de l'AECC.

Dilluns 7 de març
17.30 h Taller de collage, a càrrec de Rebeka Elizegi. Punt de trobada: Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell".

Dimarts 8 de març. DIA INTERNACIONAL DE LA DONA
9.00 h Ràdio Illa Formentera. Especial De Far a Far 8M, a càrrec de Rocío Pavón i Natalia Surop
10.00 h Taula informativa. Penjada de cartells. Vine i participa penjant cartells, i escriu-ne de nous.
17.30 h Concentració a la plaça de la Constitució. Lectures realitzades per les dones voluntàries i lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Batucada Bloco Colubraria. Plaça de la Constitució.

Dijous 10 de març
19.30 h Presentació del llibre "La Venus que rompió el espejo: Una historia de superación y body positive" de Miren Jaurne (MimiXXL). Biblioteca Marià Villangómez.

Divendres 11 i dissabte 12 de març
17.00 h a 21.00 h Taller "Plaer o Poder", a càrrec de la sexòloga Mónica Martín Matilla @vivalavulvaylavida, i l'assessorament de perspectiva de gènere de María Murnau @feministailustrada. Tot sobre la sexualitat de les dones. Sala d'Actes del Consell de Formentera a la plaça de la Constitució.

Divendres 11 i diumenge 13 de març
20.30 h i 20.00 h respectivament. Projecció de la pel·lícula "Libertad", de Clara Roquet Sala de Cultura-Cinema.

Divendres 25 de març
19.00 h Xerrada "Les dones i el món laboral", a càrrec d'Esther Goñi Juaneda, advocada laboralista de l'Associació de Dones Juristes Themis. Sala d'Actes del Consell de Formentera a la plaça de la Constitució.

A més, a la Biblioteca Marià Villangómez de Sant Francesc, trobareu un racó dedicat a llibres de temàtica feminista i de gènere.

28 de febrer de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 dia de la dona

Més articles...

Pàgina 2 de 6

2

telf emergsocial 112

Ens trobareu a:
Venda des Brolls, 53
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 12 71 · fax 971 32 20 39
benestarsocial@
conselldeformentera.cat

Centre de Dia
Venda des Brolls
07860 Sant Francesc Xavier
tel. 971 32 16 17 · fax 971 32 22 20

ministerio_igualdad_1

institut_balear_dona_1

participacio_govern_1