• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Presentació del llibre a Formentera ‘Piedras escritas. Inscripciones árabes de la Pitiusas’

cartell 2021 piedras escritasEl Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (MAEF) en col·laboració amb el Consell de Formentera organitzen els actes de presentació del darrer número de la col·lecció Treballs del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (TMAEF), titulat “Piedras escritas. Inscripciones árabes de la Pitiusas”. La presentació comptarà amb l’autor del llibre, el prof. Virgilio Martinez Enamorado (Universitat de Màlaga), i l’encarregat del pròleg, el Dr. Antoni Ferrer Abárzuza. La sèrie TMAEF, finançada per la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears, arriba ja al 79è llibre publicat. La presentació a Formentera es farà el dissabte, 26 de juny, a les 20.30 h al jardí de ses Eres. L’aforament serà limitat i les persones hauran d’estar assegudes.

23 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Torna el Cinema a la Fresca, un dels clàssics de l’estiu formenterer

cartell 2021 cinema a la frescaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, presenta la quinzena edició del cicle de Cinema a la Fresca. Aquest cicle fa que residents i turistes puguin gaudir de les nits d’estiu i de la projecció de clàssics i contemporanis del cinema estatal i internacional de manera gratuïta.

Sota la direcció artística de Veronique Landy i Espai F_, amb una programació de cinema d’autor en versió original, es projectaran, de juliol a setembre, un total de 34 pel·lícules de nacionalitats variades, rodades entre els anys vint i fins a l’actualitat. Les projeccions es duran a terme els dimarts al jardí de ses Eres a Sant Francesc, els dijous a la plaça de l’Església a Sant Ferran i els divendres al pati de la Casa del Poble de la Mola.

Espai F_, directors artístics de Cinema a la Fresca de la Mola, han volgut destacar que la seva programació respon a la voluntat de projectar films internacionals de diferents estils i gèneres, aptes per a totes les edats i amb missatges optimistes tan necessaris en aquest moment que estem vivint.

Programació
El Cinema a la Fresca s’inicia el pròxim dimarts 29 de juny a Sant Francesc amb la projecció de XXY, dins del programa d’activitats amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQA+. Una pel·lícula de la directora Lucía Puezno, que narra la història d’Àlex una singular adolescent de quinze anys que amaga un secret. Poc després del seu naixement, els seus pares, varen decidir deixar Buenos Aires per viure, aïllats del món, en una cabanya de fusta a la vora de la mar. El que pretenien era que la seva filla creixés lliure de qualsevol mena de prejudicis, protegida i feliç, fins que arribàs el moment de decidir quin camí havia de seguir. Abans del film es projectarà el curtmetratge (A)NORMAL de Miguel Parra, premiat en la setena edició del Formentera Film Festival.

Dijous 1 de juliol a la plaça de l’Església de Sant Ferran es projectarà In this world (En este mundo), un film que forma part del programa del Dia Mundial de les Persones Refugiades. La pel·lícula dirigida per Michael Winterbottom que narra la història de dos jóvens afganesos que viuen en un camp de refugiats de Peshawar, i somien en anar a viure a Gran Bretanya.

Divendres 2 de juliol, el pati de la Casa del Poble de la Mola acull la pel·lícula Zorba the Greek, del director Mihalis Kakogiannis. Una pel·lícula basada en una novel·la de Nikos Kazantzakis, que narra la història d’un escriptor anglès que viatja a Creta per prendre possessió d’una petita propietat que ha heretat. En el viatge coneix en Zorba, un home de caràcter vitalista i de costums primitius, que exerceix sobre ell una gran influència.

El cicle també oferirà pel·lícules per als més petits com: Miraï, una aventura extraordinària més enllà de l’imaginable sobre el naixement d’una petita germana; Little Fugitive, on un nen fuig de la seva casa i troba el paradís al parc de Coney Island; Captain Fantastic, un pare devot inculca als seus fills una peculiar manera de pensar i viure la vida, i Wolf children (Los niños lobo), una joia de l’animació japonesa.

També podrem gaudir del gènere negre amb La Conversación i Pickpocket, i de comèdies com La escopeta nacional, In nome del popolo italiano, Especiales i El viaje a ninguna parte.

L’amor també és el protagonista d’alguns dels films amb Fuerza Mayor, Cuando pasan las cigüeñas i Paris, je t’aime, i la ciència-ficció amb els films The Arrival i la mítica Blade Runner.

Un dels plats forts d’aquest any serà la interpretació en directe de la banda sonora a càrrec del pianista Jota Hidalgo de la pel·lícula Shoulder Arms de Charles Chaplin el 27 de juliol al jardí de ses Eres de Sant Francesc.

La consellera de Cultura, Susana Labrador, ha animat a la població de Formentera a gaudir d’aquesta proposta cultural, i ha destacat que totes aquestes pel·lícules es podran veure en l’entorn obert i a l’aire lliure dels emplaçaments escollits (jardí de ses Eres de Sant Francesc, plaça de l’Església de Sant Ferran i el pati de la Casa del Poble de la Mola), “uns espais idonis, que aquest any s’adaptaran a les mesures de seguretat i de distanciament per prevenir la covid-19”.

23 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Emilia Brussoni i Lola Raya mostren ‘Vida i essència’ al centre Antoni Tur “Gabrielet”

cartell 2021 vida y esenciaLes artistes residents a l’illa Emilia Brussoni i Lola Raya comparteixen la seva visió artística sobre la “Vida i essència”, en una exposició que obre el dimarts 22 de juny al centre Antoni Tur ‘Gabrielet’. Brussoni i Raya presenten una mostra col·lectiva de 20 obres de tècniques diferents, a l’oli i al pastel, amb escenes on s’observen accions i persones que representen la vida illenca de fa unes dècades.

A més, l’exposició ofereix una experiència multisensorial, ja que el compositor José Manuel Martínez –JM Music Soul– ha creat una banda sonora com a expressió musical d’aquesta exposició, inspirada en les pintures. A través d’un QR facilitat a l’entrada de l’exposició, l’espectador que així ho desitgi, pot admirar l’obra escoltant la seva banda sonora durant el recorregut.

La mostra romandrà oberta des del 22 de juny fins a l’1 de juliol, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

18 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Exposició ‘El encuentro inevitable’ de Susana Loureda

cartell 2021 expo louredaEl Consell de Formentera, a través de l’àrea de Cultura, informa que el proper dilluns 14 de juny, a les 19 h, obrirà portes l’exposició “El encuentro inevitable” de Susana Loureda, a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” de Sant Francesc.

Aquesta mostra presenta la introducció de l’artista dins el món del collage, l’any 2020, així com el diàleg d’aquesta nova via d’expressió amb els capells que va començar a crear l’any 1984.

La mostra es podrà visitar entre el 15 i el 26 de juny. Horari d’11 a 14 h i de 19 a 21 h, excepte els diumenges i dilluns al matí que la sala romandrà tancada.


11 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

‘Poetic break’, una mostra conjunta de poesia i fotografia al centre Antoni Tur ‘Gabrielet’

cartell 2021 poetic breakEl centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ acull des d’aquest dijous 10 de juny l’exposició “Poetic break”, una mostra que neix d’una idea conjunta de dues artistes residents a Formentera, la poeta Sandra Lorinquer i la fotògrafa Muntsa Darné. Aquest treball es va començar a crear el maig de 2020 i ha vist la seva llum a principi de 2021 en un llibre. Ara, es presenta en format expositiu. La poesia de Sandra Lorinquer està escrita en tres idiomes, francès (idioma natal), anglès, i castellà. En total, el projecte està compost de 24 poesies que expressen pensaments i vivències durant anys de viatges i experiències, mentre que Muntsa Darné presenta 20 fotografies que intenten expressar el que l’autora ha interpretat de cada poema de Lorinquer, sumant així un viatge visual a les emocions del text.
L’exposició romandrà oberta fins al 19 de juny tots els dies, excepte dimecres i diumenges, d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores.

8 de juny de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 4 de 84

4

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera