• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Cultura

Entrega de premis i inici de l'exposició del concurs de fotografia de Beni Trutmann

foto 2022 beni trutmann guanyadors AEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que avui s'han entregat els premis de la XIX edició del concurs de fotografia Beni Trutmann. En total, hi ha hagut quaranta participants amb cent vuit fotografies presentades entre totes les categories. En concret, hi ha hagut vint-i-quatre participants amb un total de seixanta-nou fotografies repartides entre les tres categories de fotografia en blanc i negre, fotografia a color i foto denúncia. Pel que fa a la categoria júnior, hi ha hagut setze participants amb un total de trenta-nou fotografies.

La consellera d'Educació i Cultura, Susana Labrador, ha agraït la gran participació que ha tengut el concurs i ha donat l'enhorabona als guanyadors que continuen transmetent l'esperit de Beni Trutmann, un fotògraf suís enamorat de Formentera, que va viure-hi durant quaranta-quatre anys i va deixar més de trenta mil fotografies que mostren el seu amor cap a l'illa i la seua natura. Labrador ha assegurat que l'objectiu de "comprometre's amb la defensa del medi ambient" se segueix complint.

Fotografia a color

El primer premi de la categoria de fotografia a color, d'Adrián Pinilla Ballester, mostra el retrat de Joan a la porta de ca seua, al camí Vell de Cala Saona. Javi Parejo, guardonat amb el segon premi, ha retratat una escena típica de Formentera a la natura, una cabra baix una figuera. La fotografia del tercer premi, per a Jaime Franch Rojo, s'ha centrat en s'Estany des Peix i retrata tentacles d'anemones marines de mar a sa Boca.

Fotografia en blanc i negre

La fotografia guardonada amb el primer premi de blanc i negre la va realitzar Jaime Franch Rojo, una instantània feta a la Mola el 2013 titulada "Déjà Vu" on surt el far de la Mola al fons. El segon premi és una imatge que va realitzar Wolfgang Wicher l'any 1965, en el seu primer viatge a Formentera quan tenia catorze anys. Hi apareixen tres dones assegudes al costat de la Fonda Pepe a Sant Ferran. La instantània de Lea Chave titulada "Dutxa en llauna", feta al camí des Torrent, és la guardonada amb el tercer premi.

Foto denúncia

Iria Sánchez Rodríguez és la guanyadora de la categoria de foto denúncia, amb una imatge que transmet un missatge de denúncia al voltant de la problemàtica de l'habitatge a l'illa. Lea Chave amb "Graffiti d'interès cultural", feta aquest any, mostra un grafit a l'edifici des Campament. El tercer premi ha set per a Josep López Vaño, una instantània d'un cotxe abandonat enmig de la natura a Tramuntana.

Els premis de les categories de color, de blanc i negre i de foto denúncia són els següents: el primer premi està dotat amb 500 €, el segon amb 300 € i el tercer amb 200 €.

Categoria júnior

En aquesta categoria adreçada a joves de dotze a divuit anys, Eduard Marian Teofil Negru ha set el guanyador amb un paisatge nocturn. El segon premi ha set per a Ester Bordoy Riera amb la seua instantània "Llibertat marina", una imatge escenificada amb la posidònia. I el tercer, per a Marina Tur Escandell, amb un primer pla d'una cabra. Els premis que han rebut són: el primer premi, una càmera digital compacta Canon Ixus 185 Z; el segon, una càmera digital instantània Fuji Instax Mini 11, i el tercer premi, una càmera esportiva Polaroid Cube.

cartell 2022 beni t

Exposició

L'exposició que recull les fotografies guanyadores i una selecció de les obres presentades al concurs es pot visitar a la sala d'exposicions de l'Ajuntament Vell, des de demà 3 de maig fins al dia 14. L'horari de visita és d'11 a 14 hores i de 18 a 20 hores, excepte els dilluns al matí i els diumenges, que la sala roman tancada.


2 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La mirada abstracta de Knut Terjung arriba al centre Antoni Tur 'Gabrielet'

El centre Antoni Tur 'Gabrielet' acull des del pròxim dimarts 3 de maig l'exposició 'Luz de Formentera', del pintor alemany resident a Formentera Knut Terjung. L'artista mostra una obra de caràcter abstracte inspirada en la llum de l'illa i presenta quadres pintats sobre llenç que en alguns casos estan barrejats amb arena.

L'exposició s'inaugura el 3 de maig a les 19 hores i romandrà oberta fins al 12 de maig en horari d'11 a 14 hores i de 17 a 20 hores, de dilluns a diumenge.

28 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 knut

"Millie Potter goes to the circus", contacontes en anglès programat al Punt de Lectura de Sant Ferran per aquest dimecres

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que el Punt de Lectura de l'Espai Cultural de Sant Ferran ha programat un contacontes en anglès aquest dimecres 27 d'abril a les 17.00 h. L'accés és gratuït i no fa falta reservar prèvia.

De la mà de la productora de teatre Elàstic Nou Produccions arriba a Formentera "Millie Potter goes to the circus", un contacontes infantil en llengua anglesa que va adreçat a infants d'entre quatre i nou anys.

"Millie Potter goes to the circus" és una proposta educativa que està inspirada en el món del circ i en els personatges que en formen part. A partir de les aventures de la imprevisible Millie Potter, es vol incidir en l'aprenentatge de la llengua anglesa facilitant l'expressió oral i la comprensió. Es tracta d'un espectacle interactiu on es conjuguen diferents gèneres teatrals: gestual, clown i el món de les Teresines. La protagonista farà viure noves aventures als espectadors, i s'adaptarà al seu nivell d'anglès.

En l'espectacle "Millie Potter goes to the circus", la protagonista somia a anar al circ que ha arribat a la ciutat, tot està preparat; les claus, el berenar, les entrades ... La curiositat de Millie Potter és imprevisible, per això qualsevol cosa que fa ho converteix en una aventura plena de sorpreses.

La productora de teatre Elàstic Nou Produccions va ser creada l'any 1995 i, amb més de vint anys de trajectòria, ha realitzat produccions tant d'autors contemporanis nacionals com d'internacionals. Alguns d'ells són Claudio Lizza, Danilo Macri, Miriam Formisano, Marco Tulipano, Israel Horovitz, Rodolf Sirera, Joaquima Faidella, Raymond Cousse, A. R. Gurney, Michael Frayn, Federico Garcia Lorca i Alfred Jarry. No obstant això, també ha representat obres de creació pròpia amb autories d'Enric de la Heras, Joan Yago, Enric Ases, Mary Ramírez i Aina M. Gimeno.

25 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 contacontes angles

Exposició del Concurs de Punts de Llibre Antoni Tur "Gabrielet" i Premi Literari Infantil "Robert Lewis Baldon

Des del dilluns 25 i fins al dissabte 30 d’abril al Centre Antoni Tur "Gabrielet" es podrà visitar l’exposició de la XXII edició del Concurs de Punts de Llibre Antoni Tur "Gabrielet" i Premi Literari Infantil "Robert Lewis Baldon". L’horari serà de 10.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 19.00 h, els diumenges romandrà tancat. Aquesta mostra es fa amb les obres dels alumnes dels centres educatius d’infantil i primària de Sant Ferran, Mestre Lluís Andreu, el Pilar de la Mola i Verge Miraculosa.

23 d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 sant jordi

La biblioteca Marià Villangómez programa una jornada d'activitats infantils a la plaça de la Constitució el dia de Sant Jordi

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Cultura, informa que la Biblioteca Marià Villangómez ha programat una jornada d'activitats infantils a la plaça de la Constitució el proper dissabte 23 d'abril, dia de Sant Jordi.

En primer lloc, es realitzarà una lectura del conte L'euga negra i el pou de n'Aubarqueta a càrrec de l'autora Elisabet Fàbregas a les 11.30 h. Es tracta d'un llibre infantil que consta de dos contes enllaçats per una oreneta. El primer és "L'euga negra i la torre des Molar" i el segon és "El petit Xiu Xiu i el pou de n'Aubarqueta". Amb aquest llibre, s'ha volgut conservar la senzillesa a l'hora d'explicar les dues històries sense perdre la musicalitat que tenen les paraules i les imatges.

En segon lloc, l'il·lustrador del conte, en Justin Hindley, realitzarà un taller relacionat amb el reconeixement de la fauna i flora de les illes Pitiüses per dibuixar-les després. L'activitat està pensada per a vint infants i han d'anar acompanyats d'un adult. La biblioteca Marià Villangómez posarà a la disposició dels participants del taller el material necessari per realitzar-lo

13 de d'abril de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022 euga

Més articles...

Pàgina 4 de 103

4

Xarxa de Biblioteques

Institut d'Estudis Baleàrics

Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera