• Català
  • Castellano
  • English

Hemeroteca

Creació de dos grups de treball per a la millora de l'oci nocturn dirigit als adolescents

La reunió de la Xarxa Socioeducativa va tenir molt bona acceptació i s’han identificat les dos primeres problemàtiques de l’illa.

La reunió que va tenir lloc ahir a la tarda entre les entitats, institucions i organismes que treballen en l’àmbit dels menors per a la creació de la primera Xarxa Socioeducativa a l’illa de Formentera, va tenir molt bona acceptació entre prop de les 20 persones participants.

El resultat d’aquesta primera reunió va encaminar-se cap a la identificació de les possibles problemàtiques presents a Formentera i les solucions que haurien d’adoptar-se, d’acord amb les necessitats que requereixen d’una actuació més prioritària.

D’aquesta manera, es varen crear dos grups de feina per a determinar possibles solucions a la manca d’oci nocturn per als adolescents de l’illa, amb un rang d’edat d’entre 12 i 16 anys, i a la manca d’espais polivalents per als menors del nucli urbà de Sant Ferran.

Aquestes són les temàtiques que requereixen d’un pla d’actuació més urgent, pel que les comissions creades en aquest respecte, formades per les APAS, la tècnica de Joventut del Casal de Joves, 1 delegat representant dels alumnes de l’IES Marc Ferrer i professionals de la conselleria de Benestar Social, treballaran amb intensitat per presentar un document concloent d’aquí a dos mesos, com a màxim.

Els responsables de la conselleria de Benestar Social han proposat, de manera provisional, augmentar les festes organitzades al Casal de Joves, que fins ara es celebren un cop al mes,  així com disposar d’u espai major i un monitor esportiu per als menors del poble de Sant Ferran.

La presència del tècnic expert en xarxes socioeducatives va aportar una gran riquesa a la reunió, donada la seva experiència de més de 10 anys. Aquesta persona es troba a disposició de la conselleria de Benestar Social i Joventut per a qualsevol orientació per a la posada en marxa de la primera Xarxa Socioeducativa de Formentera.

Recordem que la creació d’aquesta xarxa està orientada a la interdependència de finalitats socials i educatives com l’adaptació a les realitats locals, la metodologia de treball per  plantejar-se projectes realistes i viables i  l’aprenentatge de manera conjunta entre tots els sectors implicats al món del menor i de la educació.

Formentera, a  26 de Gener de 2010

Constitució de la primera Xarxa Socioeducativa de Formentera

Institucions, entitats i organismes de l’àmbit educatiu i de protecció del menor es reuneixen aquesta tarda per a concretar la metodologia de treball.

La conselleria de Benestar Social i Joventut del Consell de Formentera es reuneix aquesta tarda amb les entitats, institucions i organismes que treballen en l’àmbit dels menors amb l’objectiu de conformar la primera Xarxa Socioeducativa a l’illa de  Formentera.

A finals de l’any passat es va celebrar una reunió preliminar entre tots els participants implicats en la creació d’aquesta futura entitat educativa, per tal de determinar les dinàmiques de treball en una illa en creixement com Formentera. La seva estructura democràtica horitzontal i flexibilitat, la converteixen en un organisme idoni per adaptar-se a un entorn comunitari caracteritzat per l’augment de població i les possibilitats d’interacció.

La reunió d’avui comptarà amb un expert en xarxes socioeducatives del municipi de Santa Eulària,  que ja fa 10 anys que porta aquesta metodologia de feina endavant, amb excel·lents resultats. Per aconseguir la màxima representació dels menors i del món educatiu, la reunió comptarà amb professionals que desenvolupen una concepció comuna per definir escenaris de futur, estratègies d’actuació i processos de col·laboració. Entre ells destaquen els centres educatius, organismes de seguretat ciutadana i el sector sociosanitari, entre d’altres.

Aquesta xarxa socioeducativa implica un procés de construcció permanent, caracteritzat  per constituir-se com un sistema obert, basat en la valoració igualitària dels membres i en la reciprocitat. La seva creació està orientada a la interdependència de finalitats socials i educatives, com l’adaptació a les realitats locals (coneixement de les necessitats i demandes, comprensió de les dinàmiques locals, etc.), el treball efectiu (metodologia, manteniment de la motivació i capacitat de plantejar-se projectes realistes i viables) i  l’aprenentatge de manera conjunta (acceptació de la diferència, treball en equip, articulació, col·laboració, etc.).

La metodologia del treball en xarxa és una manera efectiva de compartir informació, d’aprendre de l’experiència del altre i d’evitar l’excessiu desgast en recursos que significa la duplicació del treball o el fet d’iniciar cada vegada contactes per intercanviar experiències.

MEMBRES DE LA XARXA SOCIOEDUCATIVA DE FORMENTERA:
IES Marc Ferrer
Hospital
CP Mestre Lluís Andreu
CP Sant Ferran
CP La Mola
AMPA IES Marc Ferrer
APIMA Mestre Lluís Andreu
APIMA Sant Ferran
APIMA La Mola
Joventut / Casal de Joves
Tècnic d’esports
Biblioteques
Escola Infantil Sa Miranda
Parròquies
Policia Local
Guàrdia Civil
Centre Islàmic Cultural
Escola de música
Benestar Social

Dia i Hora: Dilluns 25 de Gener a les 18:00 hores
Lloc: Conselleria de Benestar Social

El Servei d’Informació de les Normes Subsidiàries iniciat avui crea expectació entre la ciutadania

L’equip redactor de les normes de planejament urbanístic informarà durant tres setmanes consecutives cada dijous i divendres
L’equip redactor del document d’avanç de les normes subsidiàries de Formentera ha atès aquest matí els primers usuaris en totes aquelles qüestions relatives al planejament urbanístic de l’illa.
Segons el conseller d’Urbanisme del Consell de Formentera, Bartomeu Escandell, s’espera rebre entre 200 i 300 al·legacions fins el proper 12 de febrer, que un cop recollides seran estudiades per l’equip redactor per a la seva resolució.
Una de les al·legacions registrades ha estat per part de l’empresa UTE Giref, que gestiona el Pla de Residus de les Pitiüses, i què ha presentat un recurs per a exigir el pagament que es deriva del trasllat de residus des de Formentera fins a Eivissa. En paraules del conseller d’Urbanisme, aquest recurs serà desestimat perquè no queden garantits els mateixos drets que la resta de ciutadans de les Illes Balears, que no es veuen obligades a pagar aquest sobrecost.
La dinàmica del matí ha estat marcada per gent que ha vingut amb ànim d’informar-se de les seves propietats, el què quedarà registrat a les al·legacions finals. Les noves catalogacions patrimonial i els nous conjunts històrics dels nuclis urbans són les qüestions que susciten més interès entre la ciutadania.

Expedients resoltos al Novembre i Desembre
Així mateix, el departament d’Urbanisme del Consell de Formentera continua en la línia d’informar sobre els expedients que es porten a Comissió de Govern per a la seva resolució durant tots els mesos de l’any.
Pel que fa als mesos de novembre i desembre, el percentatge de resolució d’obra major, s’ha reduït  respecte els mesos anteriors, en què es resolien una mitjana de 14 expedients mensuals. Per al mes de novembre han vist la llum 9 expedients, mentre que a l’últim mes de l’any se n’han solucionat 8.
En total, al llarg de l’any 2009 s’han resolt 168 expedients d’obra major, 204 cèdules d’habitabilitat, i prop de 50 expedients d’activitat. Pel que fa a la xifra d’activitat, els mesos d’estiu són els que registren unes xifres més altes, anant de baixada en els últims mesos de l’any, amb 5 expedients al novembre i 3 al desembre.
Aquestes xifres constaten el bon ritme de treball del departament d’urbanisme, que en els darrers anys ha seguit incrementant el ritme de concessió de llicències, tot i haver coincidit amb la moratòria de suspensió de llicències a causa de la redacció del document d’avanç de les Normes de Planejament Urbanístic de l’illa de Formentera.
Cal remarcar que la eficàcia ve calculada en funció de les sol·licituds que arriben al departament en matèria urbanística i la sortida que se’ls hi dona.

El Pla d’Actuacions a l’EDAR de Formentera passarà per la Comissió Balear de Medi Ambient al febrer

Les demandes fetes per l’equip de govern de Formentera sobre la planta depuradora i desaladora seran una realitat abans de l’estiu

La consellera de Medi Ambient del Consell de Formentera, Silvia Tur, s’ha reunit aquesta setmana amb el director general de Recursos Hídrics del Govern Balear, Isidre Canyelles, per a ultimar els últims detalls de les futures actuacions a l’Estació d’Aigües Residuals de Formentera i a la planta desaladora.  

Recordem que arrel de la passada avaria a l’EDAR de Formentera, els serveis tècnics del Consell de Formentera es comprometeren a elaborar un informe per a determinar les necessitats o mancances de la planta depuradora de l’illa i, fins i tot, valorar si era necessària la ampliació de la seva  capacitat.

Aquest informe es remeté a ABAQUA per al seu estudi, i des de la conselleria balear de Medi Ambient s’ha informat que ja es disposa del projecte d’actuació i que passarà per la Comissió Balear de Medi Ambient a finals del mes de Febrer.  Un cop aprovat per la comissió, passarà a mans del Consell de Formentera per a l’adjudicació del projecte i l’inici de les obres.

Recordem que aquestes actuacions foren fruït de les reunions mantingudes entre el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, i el conseller de Medi Ambient balear, Miquel Àngel Grimalt. Les actuacions que s’executaran es centraran majoritàriament amb  la fase de pre-tractament de les aigües residuals, tot i que encara s’han de determinar amb exactitud les mesures.

Planta Desaladora

Així mateix, com  a resultat de la reunió entre la consellera de Medi Ambient i el director general de Recursos Hídrics, s’han definit les actuacions de millora i insonorització de la planta desaladora, tal com havien acordat a la passada reunió amb el conseller Grimalt el passat 30 de Setembre.

Un cop es tramiti la inscripció d’aquesta infrastructura en el registre de patrimoni del CAIB, tràmit que s’està realitzant actualment per part d’ABAQUA, es convocarà la sessió ordinària de la Junta Rectora del Consorci Aigües de Formentera, per a l’aprovació de les actuacions previstes a aquesta infrastructura, la cessió del seu ús i explotació al Consorci d’Aigües, i l’inici de la tramitació necessària per a treure a concurs l’explotació, manteniment i gestió d’aquesta instal·lació. Aquest tràmit pot tenir una durada d’aproximadament 9 mesos.

Recordem que les obres previstes a la desaladora contemplen, a més de la insonorització total de l’edifici, la rehabilitació de la coberta superior de la planta, la millora del paviment d’accés als dipòsits de càrrega  i la instal·lació d’un mecanisme d’oxigenació de l’aigua, per tal de garantir-ne una qualitat òptima.

La licitació d’aquestes obres està prevista per a finals de gener i comptaran amb un període d’execució de 2 mesos. El seu pressupost és de 192.560 euros, IVA inclòs, i estarà finançat gràcies a un remanent del Consorci d’Aigües de Formentera.

D’aquesta manera, es reitera el compromís del Consell Insular de Formentera en seguir treballant per a la millora de les infrastructures de l’illa.

La nova antena de telefonia de la Mola ja està completament operativa

D’aquesta manera s’ha complit una demanda històrica per part dels pares i mares i el professorat del col·legi públic El Pilar

El Consell Insular de Formentera, a través de la conselleria de Noves Tecnologies i Innovació, ha informat avui que la nova antena de telefonia ubicada al nucli urbà del Pilar de la Mola ja està completament operativa des d’avui mateix.

Aquesta infrastructura és completament nova, fet que garanteix el flux comunicatiu i la renovació del sistema de comunicacions. Val a dir que la esperada instal·lació, que comparteix equipament amb l’operador de telefonia Orange per tal d’optimitzar les infrastructures, dóna cobertura a la xarxa de telefonia mòbil a tot el nucli del Pilar i a la seua àrea d’influència.

Recordem que aquesta és una demanda històrica per part de l’APA i el professorat del centre, que ja fa quasi bé deu anys que venen reclamant el trasllat de l’antena de telefonia, motivats per les possibles afeccions que aquesta antena pogués tenir sobre la salut de l'alumnat i docents.

A partir d’ara, l’empresa s’ha compromès a iniciar les tasques per a la retirada de l’antiga infrastructura, ubicada al solar annexa al col·legi públic el Pilar de la Mola, de manera imminent. El desmantellament es durà a terme en dos fases, procedint a desmuntar l’antena en primer lloc, i la torre que li serveix de base, en segon lloc.

S’ha de destacar l’esforç que s’ha dut a terme des de la conselleria de Noves Tecnologies i Innovació del Consell de Formentera, amb la col·laboració de la companyia, per tal d’acomplir aquesta demanda històrica per part del veïnat de la Mola.

Més articles...

Pàgina 135 de 138

135