• Català
  • Castellano
  • English
Premsa Notícies

El Consell demana a Sanitat Forestal que es continuï amb els tractaments contra la processionària del pi a Formentera

El conseller de Medi Ambient del Consell de Formentera, Antonio J. Sanz, ha demanat avui al director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, que es continuï amb els tractaments aeris contra la processionària del pi a Formentera, tal com ja es va acordar per unanimitat al ple del Consell Insular de Formentera al mes de juliol.

Antonio J. Sanz ha assistit avui a la sessió informativa convocada per la conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears on s’ha informat sobre l’inici de la campanya de tractaments aeris prevista per enguany i s’ha fet un balanç de les actuacions realitzades a l’illa de Formentera.

Després d’agrair el treball durant aquests últims quatre anys per part de la conselleria balear de Medi Ambient, “on s’han fet una gran tasca per combatre aquesta plaga", el conseller Sanz hi ha assenyalat que, després de l’avaluació feta pels tècnics insulars, “s’ha detectat que la població de la processionària del pi ha anat en augment tant en el nombre de captures de papallones a l’estiu, com del nombre de bosses a l’hivern, colonitzant altres indrets de l’illa més enllà del focus inicial de la plaga ubicat a la zona des Cap de Barbaria”.

En concret, s’ha expandit cap a la zona de Porto-salè, Sant Ferran de ses Roques, cala en Baster, zona des Mal Pas, Migjorn i Tramuntana, “segurament per les limitacions a l’hora de fer els tractaments aeris a espais naturals protegits, zones apícoles, d’agricultura ecològica i a les zones humides o properes a la mar, on s’ha hagut de deixar una zona de 100 metres de separació", assenyala el conselller.

Davant la possibilitat prevista al contracte subscrit amb l’empresa responsable de l’execució dels tractaments aeris de pròrroga d’un any més del contracte que finalitza enguany, el conseller Sanz hi ha sol·licitat “que es cerqui el finançament necessari, valorat en un 200.000€, per poder afrontar els tractaments de cara a l’any 2021 i que a més a més continuïn en el temps més enllà del 2021”.

29 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Tanca un grup de l’escoleta del Camí Vell pel contagi d’un familiar

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d’Educació, informa que s’han tancat i posat en quarantena domiciliària els infants d’un grup de l’escoleta Camí Vell pel contagi de covid-19 d’un familiar d’un infant. El tancament s’ha produït perquè un progenitor ha donat positiu després d’haver fet el període d’adaptació amb el nen o nena a l’escoleta. Aquest contacte es considera estret per part de les autoritats sanitàries, de fet els grups d’educació infantil sempre es consideren contactes estrets perquè són tractats com a un grup de convivència estable i els petits no duen mascareta, ni poden mantenir sempre la distància de seguretat.

Des del primer moment hi ha hagut col·laboració absoluta entre la direcció de les escoletes i el centre coordinador d’Educovid de l’àrea de salut d’Eivissa i Formentera. Les famílies afectades pel tancament han estat informades per la direcció del centre. Per part seva, les autoritats sanitàries han establert els protocols a seguir i en els pròxims dies seguiran l’evolució del cas i dels seus contactes.

La consellera d’Educació, Susana Labrador, ha agraït a les famílies la seva col·laboració i ha recordat que “mantenir als centres educatius informats de qualsevol novetat és imprescindible per tal d’evitar majors contagis, tal i com s’ha fet en aquest cas”. D’altra banda, i “dins la situació complexa que estam vivint” ha fet una crida a la calma de la resta de famílies dels centres, “aquesta situació sabíem que es podia donar, el més important és que es segueixen els protocols sanitaris i les quarantenes, i esperam així tenir la mínima expansió possible del virus”.

29 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell de Formentera renova els convenis de col·laboració amb els clubs de majors de la Savina i la Mola

foto 2020 conveni majors 2 la molaLa presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha signat avui els convenis anuals de col·laboració amb el president de l’Associació de Majors del Pilar, Jaume Escandell, i la presidenta del Club de Jubilats i Pensionistes de la Savina, Maria Costa. La vicepresidenta primera i consellera de Majors, Ana Juan, també ha estat present a la signatura dels convenis.

Amb aquests convenis, el Consell subvenciona amb 5.500 euros a cadascú dels centres de majors per contribuir al manteniment dels seus centres i dels serveis que hi presten així com per a la promoció i el sosteniment d’activitats associatives i comunitàries adreçades a les persones majors.


29 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Sessió informativa sobre el tractament aeri de la processionària del pi

El Consell de Formentera informa que el Servei de Sanitat Forestal de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern balear organitza demà dimarts 29 de setembre als 11.00 hores una sessió informativa mitjançant vídeo conferència arran dels tractaments aeris que es realitzen des de l’any 2017 a Formentera per combatre la plaga de la processionària del pi (Thaumetopea pityocampa). Les persones interessades a participar en aquesta sessió informativa han d’enviar un correu electrònic confirmant assistència a sanitatforestal@caib.es.

L’any 2007 es detectà la plaga de processionària del pi per primera vegada a Formentera. A partir d’aquell moment s’hi han dut a terme actuacions per evitar-ne l’expansió, entre els quals s’inclou un tractament aeri d’un producte fitosanitari biològic durant quatre anys. El tractament aeri consisteix en la polvorització dels pinars amb un helicòpter dotat de tecnologia DGPS, que permet controlar en tot moment la dosi i la superfície. No afecta els abelles i s’utilitza també en el tractament d’altres plagues, com els moscards. Des de 2017 a l’illa de Formentera es tracten 1.500 hectàrees en una doble passada. Els condicions meteorològiques (temperatura, vent, humitat relativa i pluja) i l’estadi de desenvolupament dels erugues condicionin l’època de tractament.


28 de setembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 17 de 257

17

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat