• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Nova convocatòria del programa SOIB Reactiva a Formentera

El Consell Insular de Formentera ha rebut una subvenció del Servei d'Ocupació de les Illes Balears per impulsar l'ocupació a l'Illa, a través del programa SOIB Reactiva.

Aquesta convocatòria té per a Formentera un import de 95.928,60 € i permetrà contractar un total de set persones desocupades i amb previsió que les persones seleccionades comencin a treballar a partir del pròxim desembre, durant un període de sis mesos.

Per a l'actual programa Reactiva se seleccionaran els següents perfils:

Línia 1: joves desocupats, menors de 30 anys
•Un dinamitzador sociocultural
•Dos auxiliars administratius/ives
•Un operari polivalent

Línia 2: dirigida a persones desocupades de 30 anys o més, en situació d'atur de llarga durada
•Dos persones per al servei de neteja
•Un operari polivalent

Els interessats es poden inscriure seleccionant l'oferta corresponent, a partir d'avui dilluns 14 fins al 21 de novembre, ambdós inclosos, a través de la web del SOIB en aquest enllaç.

La convocatòria SOIB Reactiva 2022 ha set finançada amb fons provinents de l'Estat a través de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals i dins del marc del Pla de Xoc per a l'Ocupació, que forma part del Pla de Reactivació del Govern de les Illes Balears.

14 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

banner 2022xi soib reactiva

El documental "¿Qué coño está pasando?" obre els actes per commemorar el 25N a Formentera

foto 2022xi presentacio 25NEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Igualtat i juntament amb l'associació Espai Dones, ha presentat avui els actes organitzats amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Els actes començaran el divendres 18 de novembre a les 18 hores amb la projecció i posterior debat del documental ¿Qué coño está pasando? a les aules de l'Escola d'Adults (aules del CEPA Pitiüses), al costat del CEIP Mestre Lluís Andreu.

A través de les diverses reflexions que s'hi recullen, el documental és un debat al voltant de les qüestions relacionades amb la igualtat entre dones i homes, i del tema de la violència de gènere, "que és un dels desencadenants de la desigualtat, encara molt arrelada en l'actualitat", assenyalen Marta Jaenes i Rosa Márquez, les directores del documental.

La següent activitat serà l'exposició "Informe de camarera", de l'artista canari Alejandro Robaina Vera que, organitzada per l'àrea de Cultura, s'inaugurarà el pròxim dilluns 21 de novembre a les 19 hores a la Sala d'Exposicions "Ajuntament Vell". Alejandro Robaina sempre ha estat vinculat a la vida de les cambreres de pis i ha conegut en primera persona les seues converses, les seues lluites laborals, alegries, però també dolències (de la seua tia, mare, cosines ja que totes s'han dedicat a la neteja d'habitacions d'hotel).

Dia 25, taula rodona a la ràdio, taula informativa i concentració a la plaça
Els actes del dia 25, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, començaran a les 10 hores a Ràdio Illa amb una taula rodona amb representants de l'àmbit social, de la psicologia, de sanitat, dels cossos i forces de seguretat i de l'àrea d'Igualtat. A la mateixa hora, a la plaça de la Constitució, s'instal·larà una taula informativa de "No i Punt"; també hi haurà penjada de cartells. A les 17 hores, es celebrarà la concentració a la plaça de la Constitució amb lectures realitzades per les dones voluntàries i lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

Els actes del 25N culminaran amb la projecció de la pel·lícula Solo una vez, els dies 25 a les 21 hores i el dia 27 a les 20 hores a la Sala de Cultura (Cinema). La pel·lícula de Guillermo Ríos Bordón és un thriller que obliga l'espectador a analitzar cada paraula i cada gest per decidir si està o no davant d'un cas de violència.

14 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Campanya per analitzar la carn de matances domiciliàries i controlar la triquinosi a Formentera

El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Rural, ha iniciat la campanya per analitzar la carn provinent de matances domiciliàries de porcs amb l'objectiu de controlar la triquinosi.

La triquinosi és una malaltia parasitària que es pot transmetre als humans a través de carn de porc crua o poc cuinada (també de porcs senglars i de cavalls) o embotits no sotmesos a tractament tèrmic, com ara la sobrassada. Per evitar la triquina s'ha de sotmetre la carn de porc procedent de matances tradicionals a una anàlisi de triquina.

Per fer aquestes anàlisis, entre l'1 de novembre de 2022 i el 30 de març de 2023, les persones interessades es poden posar en contacte amb l'àrea d'Agricultura i Ramaderia situada al Centre Antoni Tur "Gabrielet" en horari de 9 a 14 h, a través del correu electrònic veterinari@conselldeformentera.cat o al telèfon 971 321 087.

Els treballadors del Consell els facilitaran material i instruccions per a la presa de mostres i, després, des del servei veterinari del Consell es farà el diagnòstic de triquinosi dels porcs sacrificats perquè el seu consum domèstic sigui segur. Aquest servei és gratuït.

11 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022xi tri

Formentera s'incorpora al projecte pilot d'Oficines de Justícia que 'agilitzarà i aproparà el servei a la ciutadania'

foto 2022xi oficina justiciaLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha assistit avui a Madrid a la presentació del projecte pilot d'Oficines de Justícia, al qual s'incorpora Formentera, i que servirà per "agilitzar, modernitzar i apropar el servei judicial a la ciutadania de l'illa", segons ha destacat la presidenta.

La presentació de les Oficines de Justícia ha estat presidida per la ministra de Justícia, Pilar Llop; el secretari d'Estat de Justícia, Tontxu Rodríguez, i el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Abel Caballero, que han avançat els objectius d'aquestes oficines que, segons el ministeri que dirigeix Pilar Llop, "donen resposta a la necessitat d'apropar la justícia a la ciutadania, fer-la més senzilla, accessible i eficient".

Ana Juan ha participat en una taula de debat amb altres representants d'institucions locals que desenvolupen el projecte i ha assenyalat que "la col·laboració entre les administracions locals, autonòmiques i estatal és fonamental per avançar en una administració més àgil i que a Formentera, per mor de la triple insularitat, aquesta transformació del Jutjat de Pau en Oficina de Justícia suposarà una millora del servei, més àgil i dinàmic i evitarà desplaçaments a Eivissa i Palma; crec que és un projecte molt il·lusionant per a la nostra illa". Així, els llocs de feina de les actuals secretaries de jutjats de pau "es consoliden i s'omplin de contingut, perquè la prestació de serveis es reforça i s'amplia", ha incidit la presidenta.

Les Oficines de Justícia ocuparan el lloc dels actuals jutjats de pau, i atendran les necessitats de la ciutadania i la realitat tecnològica del nostre país, a la vegada que ampliaran els serveis públics que s'ofereixen a tots els municipis.

Després de la posada en marxa de l'Oficina de Justícia de la comarca de Tarassona a principis de novembre, la següent oficina que començarà amb el servei serà la de la nostra illa, en la qual s'està treballant des de Formentera de manera coordinada amb el Ministeri de Justícia.

11 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El Consell recupera la identificació i senyalització de les fites concedides a Marc Ferrer i Antoni Blanc

foto 2022xi fita 1El Consell de Formentera, a través de l'àrea de Patrimoni, ha tornat a posar la senyalització de les fites de les gràcies reials concedides a Marc Ferrer i Antoni Blanc que s'havien perdut per mor de l'exposició a la intempèrie. En total, s’han instal·lat onze plaques a les fites. El projecte d'identificació, senyalització i restauració de les gràcies reials concedides a Marc Ferrer i Antoni Blanc es va encarregar a l'arquitecte Marià Castelló l'any 2005, per l'aleshores Consell Insular d'Eivissa i Formentera.

Segon ha destacat la consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, "amb el pas del temps, algunes de les làmines d'acer que contenien la informació a cada una de les fites dissenyades per l'arquitecte s'han perdut, i les hem tornat a posar ara d'acord amb el disseny original". Segon Guasch, "volíem recuperar aquesta delimitació que forma part de la nostra història".

L'any 1695 l'eivissenc Marc Ferrer de Joan va patir presó a les torres de Serrans de València a causa d'un negoci de la Universitat d'Eivissa i Formentera. En compensació, va demanar del rei mitja llegua de bosc a Formentera, aleshores despoblada. El rei concedí la sol·licitud i el 1697 Marc Ferrer va prendre possessió d'aquella terra, delimitant-la amb les fites que el projecte de Marià Castelló restaura i assenyala.

10 de novembre de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 63 de 403

63

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat