• Català
  • Castellano
  • English
Regulació Estany des Peix

Notícies

Formentera dona suport a l'Associació de Ramaders en matèria de sanitat animal i millora dels sistemes productius

foto 2022 conveni ramadersLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan i el president de l'Associació de Ramaders, Juan Antonio Yern han signat un conveni de col·laboració per donar suport al sector ramader de l'illa en matèria de sanitat animal i millora dels sistemes productius durant l'any 2022.

El Consell de Formentera finançarà les activitats en benefici de la producció i la sanitat animal a l'illa de Formentera previstes en els programes amb un pressupost de 37.000 €. Mitjançant aquest conveni l'Associació de Ramaders es compromet a: oferir el suport al Consell Insular de Formentera en matèria de producció i sanitat animal i en qualsevol altra actuació referent al benestar i identificació dels animals de les explotacions ramaderes integrades dins l'Agrupació de Defensa Sanitària i a realitzar les actuacions sanitàries acordades anualment en el Programa Sanitari comú. Així mateix, l'associació continuarà la seva tasca informativa cap als ramaders que pertanyen a l'associació, en referència a les actuacions que han de portar a terme de forma individual. Aquest conveni té caràcter anual.

12 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El dia 15 torna la recollida orgànica als grans i mitjans productors de Formentera

foto 2022 recycleEl Consell de Formentera, a través de l'àrea de Medi Ambient, informa que aquest diumenge 15 de maig torna la campanya de recollida de fracció orgànica porta a porta als prop de cent cinquanta establiments adherits de l'illa. Cal recordar que degut a les mesures sanitàries arran de la covid-19, el 2020 es va suspendre i que el 2021, pel mateix motiu, va començar més tard. La campanya comença el dia 15 de maig i es perllongarà fins al 15 d'octubre, coincidint amb els períodes de major generació de residus.

L'any passat es varen recollir 295,385 tones de matèria orgànica, amb les quals s'elabora compost d'alta qualitat que es posa a disposició de la Cooperativa del Camp per adobar els camps cedits al banc de terres. La recollida de l'orgànica ha anat augmentat des de la prova pilot que es va realitzar l'any 2017 a Sant Francesc, en què se'n varen recollir 100 tones. L'any 2018 es va ampliar la recollida a tota l'illa i se'n recolliren 541,77 tones, i l'any 2019, 704,11 tones.

El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, en primer lloc, ha volgut "agrair la col·laboració dels negocis involucrats en la recollida" i ha destacat positivament que enguany "es pugui tornar a la normalitat i recollir aquesta cinquena fracció porta a porta com es feia abans de la pandèmia". El conseller ha assenyalat que "és necessari avançar cap a una millor gestió dels nostres residus" i que "la recollida de matèria orgànica a la ciutadania s'impulsarà amb l'entrada del nou contracte de residus, que preveu la instal·lació i la recollida de contenidors".

L'any 2021 es generaren un total de 9.694,64 tones de residus a l'illa de Formentera, de les quals se'n va reciclar el 30,13 %. Per fraccions, es reciclaren 991 tones de vidre (10,22 %), 901,26 tones de paper i cartó (9,30 %), 733,32 tones d'envasos lleugers (7,56 %) i 295,38 tones (3,05 %).

Curs de compostatge domèstic

D'altra banda, el Consell de Formentera vol organitzar un curs de compostatge domèstic si hi ha demanda de la ciutadania. Per això, els interessats a realitzar aquest curs poden apuntar-se a l'àrea de Medi Ambient a través del correu electrònic mediambient@conselldeformenetera.cat o cridant al telèfon 971 321 210 ext. 1. Quan hi hagi un nombre suficient d'interessats s'impartirà el curs.


12 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La Mitja Marató Illa de Formentera i la cursa 8 km reuneixen més de 3.700 atletes aquest dissabte

foto 2022 mitja maraLa presidenta del Consell, Ana Juan; la vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, i la consellera d'Esports, Paula Ferrer, han presentat avui la XIII Mitja Marató Illa de Formentera i la IX 8 km Sant Ferran - la Savina que se celebraran aquest dissabte 14 de maig a l'illa. En total, ambdues proves reuneixen més de 3.700 atletes arribats des de diferents països i punts de la geografia nacional. A la presentació d'avui també hi han assistit el director d'Unisport Consulting, Manuel Hernández, empresa organitzadora de la prova; resposable de màrqueting de Trasmapi, Nuria de la Torre, i la directora de l'àrea de Caixabank a les Pitiüses, Gaelle Ledour, patrocinadors principals de les proves.

Ana Juan ha subratllat que "Formentera està preparada i il·lusionada per rebre la prova més nombrosa de l'ampli calendari esportiu i d’esdeveniments que ofereix l'illa en primavera". Juan ha destacat que enguany hi ha canvis a la sortida: "la Mitja Marató és una prova per gaudir de l'esport i d'aquest entorn privilegiat que és Formentera, i per tots nosaltres és important que la prova sigui respectuosa amb el medi ambient; així, enguany s'ha desplaçat la carpa d’animació de la sortida de la Mola, per respectar l'hàbitat del virot; i també, com l'any passat, la prova estarà lliure de plàstics d'un sol ús".

D'altra banda, Alejandra Ferrer ha recordat "l'atractiu d'aquesta competició que, a més de recórrer l'illa de punta a punta, és una oportunitat ideal per als participants i els seus acompanyants de gaudir de Formentera al mes de maig, de la seua naturalesa, cultura i gastronomia".

Primavera esportiva a Formentera

Per la seua part, Paula Ferrer s'ha mostrat "molt satisfeta perquè l'illa està demostrant que podem organitzar esdeveniments de rellevància internacional en diferents esports, com de vela, judo, escacs, ciclisme o, ara, atletisme... amb participació de més de sis mil persones entre totes les proves". La consellera d’Esports també ha agraït "la feina dels voluntaris, cossos de seguretat, protecció civil i dels equips sanitaris que fan possible aquesta competició".

Finalment, Manuel Hernández, ha destacat que "la prova ha tornat a cobrir pràcticament la quota de participants, una mostra més de la seua rellevància i consolidació en el calendari nacional i internacional".

Estalvi de 22.500 botelles de plàstic

Com ja es va fer el 2021, en aquesta edició es donarà en la línia de meta un bidó reutilitzable a tots els participants, que podran omplir d'aigua o refrescos cada vegada que vulguin. A més, en els diferents punts d'avituallament de les curses, tots els envasos seran reutilitzables. Amb això s'estalviaran en un dia fins a 22.500 botelles de plàstic.

També Ecopilas tornarà a estar present incentivant el reciclatge de piles i, aquest any, en col·laboració amb el Consell de Formentera i el Govern de les Illes Balears, es realitzarà una activitat als centres escolars de l'illa per conscienciar els més joves sobre la importància de reciclar un material altament contaminant.

La sortida de les dos proves serà a les 17.30 hores, la Mitja Marató, com és habitual, des del far de la Mola; i la de 8 km, des de Sant Ferran.

11 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

El cicle de l'UOM es tanca aquest divendres amb la conferència 'Llinatges de Formentera. Història i curiositats lingüístiques', a càrrec de Joan Albert Ribas

El cicle de conferències de la Universitat Oberta per Majors (UOM) a Formentera d'enguany es tanca aquest divendres amb la conferència 'Llinatges de Formentera. Història i curiositats lingüístiques', a càrrec del filòleg Joan Albert Ribas que es farà a les 17 hores en el centre social dels majors de Sant Ferran. Organitzat per l'àrea de Majors del Consell de Formentera i l'UOM, el cicle de set conferències va començar el passat 7 de febrer i està obert a persones majors de 50 anys.

11 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2022v UOM

Aprovada l'ordenança reguladora dels preus públics del servei d'amarratges a s'Estany des Peix

foto 2022v ple extraEl Ple del Consell de Formentera reunit avui en sessió extraordinària ha aprovat de manera inicial l'Ordenança reguladora dels preus públics del servei d'amarratges a s'Estany des Peix. La proposta s'ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern (GxF i PSOE) i l'abstenció de l'oposició (Sa Unió). Aquesta ordenança s'ha redactat una vegada finalitzat el termini de consulta pública prèvia; i, ara, una vegada aprovada inicialment, s'obrirà un termini de 30 dies hàbils d'exposició pública per presentar a legacions. El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha recordat que la regulació del fondeig en aquest indret dins del Parc Natural de ses Salines "és necessària a causa del deteriorament mediambiental del fondeig descontrolat". Aquest reglament, segons el conseller, "posa en valor les embarcacions d'ús tradicionals, les de petita eslora, les de menor potència de motor i altres aspectes, com ara l'antiguitat del fondeig" i que també "s'han establert bonificacions per a les embarcacions tradicionals, així com per als usuaris jubilats i les famílies nombroses".

Els preus de les embarcacions de petita i mitja eslora, que són la gran majoria dels usuaris de s'Estany, fluctuen entre els 50 i 135 euros al mes. Sobre aquests preus públics s'hi ha establert una sèrie de bonificacions als usuaris com ara la bonificació de les persones jubilades amb un 40 %, les famílies nombroses amb un 30 %, les embarcacions de tipologia tradicional un 15 %; així com les embarcacions zero emissions amb un 25 %.

11 de maig de 2022
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 95 de 403

95

Gabinet de Premsa

971 32 10 87 - Ext: 3181
premsa@conselldeformentera.cat