• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports "L'hora tranquil·la", una iniciativa inclusiva al gimnàs per a les persones amb dificultats sensorials

"L'hora tranquil·la", una iniciativa inclusiva al gimnàs per a les persones amb dificultats sensorials

foto 2023iv hora tranquillaEl Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, ha impulsat una iniciativa inclusiva, 'L'hora tranquil·la' perquè les persones amb dificultats sensorials puguin fer servir la sala de musculació del Poliesportiu Antoni Blanc de manera més tranquil·la, sense fil musical a l'edifici i amb una llum més tènue. D'aquesta manera, la sala de musculació roman cada dia, de 14 a 15 hores, en aquestes condicions.

La consellera d'Esports, Paula Ferrer, ha destacat que la iniciativa és una petició de l'Associació d'Asperger d'Eivissa i Formentera i que “des del Consell hem volgut col·laborar per fer aquest espai esportiu més inclusiu i perquè les persones amb dificultat sensorial puguin participar de les activitats". Per la seva part, des de l'AIF han agraït al Consell que hagi tengut en compte la proposta.

Les persones autistes tenen un perfil sensorial que moltes vegades els dificulta participar en activitats per la saturació que els produeixen la quantitat d'estímuls que hi sol haver en aquests espais. "Ens alegra que cada cop hi hagi més llocs que tenguin en compte les necessitats de les persones a l'espectre de l'autisme i facin més accessibles el seu ús; estam encantats amb aquesta iniciativa, que justament coincideix amb l'abril, el mes de conscienciació sobre l'autisme i volem que serveixi d'exemple per a altres administracions i institucions i que cada cop hi hagi més espais públics que siguin inclusius", comenten des de l'associació.

26 d’abril de 2023
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Wifi  Formentera

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo