• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

La minimarató Memorial John Tunks torna el dimecres 8 amb les curses d'atletisme i patinatge

La XLIII minimarató Memorial John Tunks, organitzada pel Grup Esportiu Espalmador amb la col·laboració de l'àrea d'Esports del Consell de Formentera, es celebrarà el dimecres 8 de desembre a partir de les 10 hores. La prova consta de dues modalitats esportives: atletisme i patinatge, que completaran 12 km de recorregut; i una prova per categories infantils, de 2,8 km amb sortida de Sant Ferran.

Les inscripcions per a la cursa de 12 km es poden realitzar a través de la web www.elitechip.es_i són gratuïtes per als menors de 18 anys, 15 euros per a la resta de participants i 50 % de descompte per als socis del GE Espalmador. Encara estan obertes per a la cursa de 2,8 km destinada a categories inferiors, que surt de Sant Ferran. Cal recordar que la inscripció en aquesta edició de la prova ha estat gratuïta en totes les categories. En la web www.elitechip.com_es poden completar les inscripcions i trobar tota la informació relativa a la prova. L'ús de la mascareta será obligartori fins a la sortida de la prova i inmediatament després de l'arribada

Els horaris de les sortides són:
10.00 h Sortida minimarató Memorial John Tunks, de 12 km.
10.10 h Sortida cursa de patinatge única categoria.
10.40 h aprox. Sortida 2.800 m des de Sant Ferran.

Per altra banda, tots els circuits dels recorreguts de la prova, en totes les seves categories, estaran tancats al trànsit de vehicles durant la celebració d'aquestes. Estaran tancades des de les 9.30 h fins a les 12.00 h les carreteres: PM 820 des de la Savina (encreuament amb la PM 820-2), Sant Francesc i Sant Ferran (primera rotonda) i PM 820-2 des de la Savina - es Pujols - Sant Ferran.

A més, per aquells participants de fora de l'illa l'organització posa a disposició un servei d'autocar gratuït des del port de la Savina fins a la sortida a Sant Francesc Xavier i la tornada.

3 de desembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 john tunks

Més de 1.200 escolars de l'illa participen en la campanya 'L'esport ens fa iguals'

foto 2021 valors esportLa presidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Ana Juan, i la consellera d'Esports, Paula Ferrer, han presentat avui la campanya 'L'esport ens fa iguals' dins del programa Posam Valors a l'Esport que s'està desenvolupant a Formentera durant aquest curs escolar. Aquesta formació entre els escolars en un primer moment s'està portant a terme als col·legis i l'institut Marc Ferrer i ja ha arribat a més de 1.200 escolars de l'illa.

"Amb aquest programa treballam la igualtat des d'una perspectiva esportiva i educativa, una manera que consideram molt encertada per difondre el missatge i per construir una societat de futur més igualitària en tots els sentits", ha assenyalat Ana Juan en la presentació. La presidenta del Consell ha destacat la col·laboració de l'àrea d'Igualtat, que s'encarregarà de diferents tallers en aquest projecte, i ha felicitat l'àrea d'Esports "per la feina que estan desenvolupant posant el focus en la promoció i els valors de l'esport".

L'objectiu fonamental d'aquest programa és treballar en la igualtat des d'una perspectiva esportiva i també altres aspectes, com ara la resolució de conflictes, la frustració o la motivació, que a través de l'esport es posen en relleu. Les accions formatives tenen un caràcter pràctic i participatiu entre els assistents.

"Gran demanda entre els col·legis i l'institut"

La consellera d'Esports, Paula Ferrer, ha destacat que el programa va començar al mes d'octubre i que està tenint "molta demanda entre els col·legis i l'institut, que ens han sol·licitat tallers sobre igualtat, sobre com afrontar la frustració i la resolució de conflictes; en total, de moment, hem fet prop de cinquanta tallers i encara estam tancant uns altres de cara al pròxim trimestre". La consellera ha assegurat: "La nostra tasca és treballar per la promoció de l'esport i creim que amb aquestes accions podem ajudar a millorar-lo". A més, el programa té previst celebrar tallers dirigits de manera específica a clubs esportius, esportistes, entrenadors i pares i mares.

Material audiovisual

Per ajudar a la difusió, l'àrea d'Esports ha preparat material audiovisual, amb un primer vídeo elaborat per Alfredo Montero que té com a protagonistes joves esportistes de l’illa. També s’ha elaborat cartelleria específica que, juntament amb el vídeo, es distribuiran per les xarxes socials i altres canals de difusió. El programa Posam Valors a l’Esport està subvencionat amb 12.000 euros per la direcció general d’Esports del Govern balear.

24 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 valors esport A

Conveni de col·laboració entre el Consell i l'Associació de Gestors Esportius Professionals de Balears per impulsar la formació i gestió esportiva a l'illa

foto 2021 conveni AGEPIBLa presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, i el president de l'Associació de Gestors Esportius Professionals de les Illes Balears, Josep Lluís Berbel, han signat un conveni de col·laboració per l'impuls d'actuacions formatives, sobre diferents temes relacionats amb l'activitat física i l'esport a Formentera. El conveni, que no implica cap contraprestació econòmica per cap de les dues parts, també recull l'assessorament en matèria de planificació i actuacions relatives a la gestió esportiva en general. La consellera d'Esports, Paula Ferrer, ha estat present a la signatura del conveni.

18 de novembre de 2021
Área de Comunicacio
Consell de Formentera

Diada Esportiva aquest dissabte al Poliesportiu Antoni Blanc i la piscina municipal

L'àrea d'Esports del Consell de Formentera ha organitzat per aquest dissabte 13 de novembre una Diada Esportiva amb diferents activitats programades al Poliesportiu Antoni Blanc i a la piscina municipal. La Diada forma part del programa d'esdeveniments que se celebren a Formentera amb motiu del Dia de la Infància.

Les activitats començaran a les 9.30 hores amb una exhibició dels alumnes de l'escola de tir amb arc, posteriorment es faran exhibicions de taekwondo (10.00 h), judo (10.30 h) i flow dance (11.00 h). El programa continuarà a les 11.15 h amb una activitat de l'escola de bàsquet i la disputa d'un partit de categoria mini bàsquet del club Basquet Trasmapi Formentera. Els actes al poliesportiu finalitzaran amb un partit de futbol sala femení de l'Escola Cosmitos a partir de les 12.45 h.

Paral·lelament, la piscina municipal estarà oberta de 9.30 a 13.30 h per fer bany lliure en família i jugar als circuits aquàtics. Els banys seran per torns i cal fer reserva prèvia al telèfon 971 321 240 o al Poliesportiu Antoni Blanc.

8 de novembre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

cartell 2021 diada esportiva

Cap de setmana de ciclisme BTT per Formentera

foto 2021 volta bttEl Consell de Formentera ha presentat avui la VI BTT Volta Cicloturista Formentera i la XXVII BTT La Mola, dues proves que recorreran l’illa entre el 22 i el 24 d’octubre i que estan organitzades per l’àrea d’Esports del Consell amb la col·laboració de l’àrea de Turisme, d’Unisport Consulting i GE Espalmador.

La Volta consta de tres etapes que transcorren per diferents indrets de l’illa. En total es completaran noranta quilòmetres amb un desnivell acumulat de 1.200 metres. A més, com en anteriors edicions, els corredors que vulguin competir tendran l’opció de participar el diumenge 24 d’octubre a la BTT La Mola, amb sortida i arribada al Pilar de la Mola, una prova de 26,6 quilòmetres i 530 metres de desnivell i puntuable per al Campionat Pitiús de BTT.

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha destacat "l'extens calendari esportiu d'aquest mes d'octubre a l'illa, amb prop de cinc mil esportistes" i ha assenyalat que el Consell sempre estarà al costat dels esportistes i clubs "per promocionar l'esport i organitzar proves com aquestes". La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha recordat els nombrosos esdeveniments que organitza el Consell per descobrir Formentera a l'octubre i ha convidat als participants i acompanyants a gaudir de l'illa". Per la seva part, la consellera d'Esports, Paula Ferrer, ha agraït als organitzadors i patrocinadors "per continuar apostant per Formentera per celebrar proves esportives".

En la presentació també han set presents el director d’Unisport Consulting, Manuel Hernández; el representant del GE Espalmador, Jesús Ferrer; i Alex Marí, director comercial de Trasmapi, patrocinador de la prova.

La primera etapa es disputarà divendres 22 d’octubre a partir de les 16 h amb un recorregut de 30 km amb sortida i arribada a Sant Francesc. El dissabte 23 se celebrarà la segona etapa, de 33,5 quilòmetres a partir de les 10 hores amb sortida i arribada també de Sant Francesc i la tercera (alternativa a la de competició) es farà el diumenge 25 a les 11.00 h a la Mola.

Les inscripcions per participar en aquesta prova són a la web www.elitechip.com i romandran obertes fins al 21 d’octubre, i de moment hi ha prop de 50 persones inscrites.


20 d’octubre de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 10 de 45

10

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo