• Català
  • Castellano
  • English
Àrees Acció Social Esports

Classes del poliesportiu de manera telemàtica

L’àrea d’Esports del Consell de Formentera informa que partir de demà, 26 de gener, es començaran a fer les classes dirigides del poliesportiu Antoni Blanc de manera telemàtica al canal de YouTube ‘Esport a Casa a Formentera’, a causa del tancament de la instal·lació esportiva per les noves restriccions del nivell 4 d’alerta sanitària. Les classes s’ofereixen en directe des del poliesportiu i seran impartides pels monitors i monitores habituals. A més, des d’avui es paralitzen tots els pagaments fins que es torni a desenvolupar l’activitat presencial. Per qualsevol dubte es pot contactar via correu electrònic poliesportiu@conselldeformentera.cat o trucar al telèfon 971 32 12 40 des de les 8.00 fins a les 21.00 hores de dilluns a divendres.

Vegeu aquí sota els horaris de les activitats.

25 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

HORARI DIRIGIDES NIVELL 4-1a

HORARI DIRIGIDES NIVELL 4-1b

Ajornat a l'1 de febrer l'inici de les escoles esportives municipals com mesura de prevenció sanitària

El Consell de Formentera, a través de l'àrea d'Esports, informa que com mesura de seguretat sanitària i com prevenció de nous contagis de covid-19 a l'illa, s'ha ajornat l'inici de les escoles esportives municipals fins a l'1 de febrer.

A més, des del 12 de gener i fins a l'1 de febrer, només està permès els entrenaments d'esportistes federats a partir 12 anys en esports de contacte i lluita dins de les instal·lacions municipals. Des de l'àrea d'Esports es recomana molta precaució i es recorda el compliment de totes les mesures de seguretat ja instaurades.

La consellera d'Esports, Paula Ferrer, s'ha posat en contacte avui mateix amb els clubs de l'illa per informar i consensuar aquesta decisió. "Aquestes mesures d'ajornar l'inici de les escoles esportives es prenen per protegir la tornada a l'escola i els grups estables dels infants, ja que en el cas d'un possible contagi a aquesta edat de més de 12 anys l'ensenyança telemàtica és més adient", ha assenyalat la consellera d'Esports.

A més, l'àrea d'Esports recomana que les activitats que es puguin traslladar a l'exterior es facin fora de les instal·lacions esportives. Cal recordar que els vestuaris del poliesportiu romanen tancats i que l'aforament s'ha reduït al 30% en compliment de les mesures de seguretat sanitàries.

11 de gener de 2021
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

La XLII Mini Marató-Memorial John Tunks se celebra el pròxim dimarts 8 amb les curses d’atletisme i patinatge

cartell 2020 john tunksEl pròxim dimarts 8 de desembre se celebrarà la XLII Mini Marató-Memorial John Tunks, organitzada pel Grup Esportiu Espalmador amb la col·laboració del Consell de Formentera. La prova consta de dues modalitats esportives: atletisme i patinatge, que completaran 12 quilòmetres de recorregut; i una prova per categories infantils, de 2,8 km. Enguany, per mor de la covid-19 i en compliment de les mesures de seguretat, no se celebraran les proves per categories de sub-12 per davall, que es disputaven pels carrers de Sant Francesc. A més, l’ús de la mascareta serà obligatori fins a la sortida de la prova i immediatament després de l’arribada. Tampoc hi haurà l’acte d’entrega de premis; aquests es donaran al mateix temps de l’arribada.

Les inscripcions per la cursa de 12 km ja estan completes i encara estan obertes per la cursa de 2,8 km destinada a categories inferiors, que surt de Sant Ferran. Cal recordar que la inscripció en aquesta edició de la prova ha estat gratuïta en totes les categories. En la web www.elitechip.com es poden completar les inscripcions i trobar tota la informació relativa a la prova. També es podran fer inscripcions in situ, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc, per les categories on encara quedi aforo disponible, el dia de la prova i una hora abans del seu començament, és a dir, fins a les 10 h; i la retirada de dorsals per les dues modalitats esportives es farà a partir de les 9.30 i fins a les 10.30h al mateix lloc.

Els horaris de les sortides són:
10.30h: Sortida Cursa de Patinatge única categoria
11h: Sortida Mini Marató – Memorial Jonh Tunks, de 12 km
11.40h aprox: Sortida 2.800 m des de Sant Ferran

Per altra banda, tots els circuits dels recorreguts de la prova, en totes les seves categories, estaran tancats al trànsit de vehicles durant la celebració d’aquestes. Estaran tancades des de les 10.30h fins a les 13h les carreteres: PM 820 des de La Savina (encreuament amb la PM 820-2), Sant Francesc i Sant Ferran (primera rotonda) i PM 820-2 des de la Savina-es Pujols-Sant Ferran.

A més, per aquells participants de fora de l’illa l’organització posa a disposició un servei d’autocar gratuït des del port de la Savina fins a la sortida a Sant Francesc Xavier i la tornada.

4 de desembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Bateig de busseig en família a la piscina municipal el 28 de novembre

Bateig de busseigAmb motiu del mes de la Infància, l’àrea d’Esports del Consell de Formentera organitza el dissabte 28 de novembre, des de les 10 a les 14 hores, un bateig de busseig en família amb la col·laboració de Formentera Divers.

L’activitat està destinada a grups familiars, d’un màxim de 4 components, a partir dels 8 anys. Els torns són de 45 minuts. Cal fer reserva prèvia al correu electrònic poliesportiu@conselldeformentera.cat o al 971 321 240.

13 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Formentera acull les primeres jornades sobre prevenció de la violència sexual a l’esport

cartell 2020 curs prevencioEl Consell de Formentera, a través de l’àrea d’Esports, informa que ahir va començar el curs de Prevenció de la violència sexual a l’esport, que es celebra al llarg de cinc jornades al Centre d’Esports Nàutics i està organitzat per Espai Dones en col·laboració amb el Consell. El curs està dirigit a entrenadors, clubs esportius i professionals vinculats al món de l’esport que reben formació específica tant des del punt de vista teòric com pràctic amb l’organització de diferents tallers.

La consellera d’Esports, Paula Ferrer, va ser l’encarregada d’obrir aquestes jornades, que es celebren per primera vegada a l’illa, i va destacar que “la necessitat en la formació i conscienciació sobre la igualtat, també en el món de l’esport, és fonamental per posar fi a les conductes delictives, com és la violència sexual”.

“A pesar d’haver avançat molt en els darrers anys, en els quals l’esport femení té més visibilitat i protagonisme, encara no és suficient: estam molt lluny. Per això, hem de continuar aplicant polítiques igualitàries que protegeixen a les dones que encara estan patint violència en tots els àmbits, i l’esport és un d’ells”, ha assenyalat la consellera Paula Ferrer.

D’altra banda, Dolores Fernández Tamargo, presidenta d’Espai Dones, va valorar el fet de ser la primera vegada que es realitza aquest curs a Formentera, “que a més ajudarà a conèixer millor les pautes a seguir i els protocols a aplicar per prevenir la violència sexual a l’esport”.

Cinc dies de formació
El curs va començar ahir amb una primera sessió enfocada a la conceptualització de la prevenció de la violència sexual a l’esport. La segona jornada es celebra avui i abordarà l’àmbit jurídic i l’aplicació de la llei; en la tercera de demà dimecres s’explicaran els plans contra la violència sexual a l’àmbit esportiu, el dijous els participants faran un taller d’igualtat i el divendres el curs es tancarà amb una jornada de bones pràctiques i una taula rodona. En aquesta taula participaran Marta Lliteras, que parlarà sobre Binomi esport i empresa; Oti Camacho, que abordarà la manera d’atrevir-se a dirigir un club; Bàrbara Marchal, que parlarà sobre la marxa nòrdica i l’esport desestacionalitzat; i Pilar Calvo, sobre la importància del teixit associatiu.

En l’organització d’aquest curs, que forma part del programa d’activitats que porta a terme el Consell pel Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, també hi ha participat l’Associació per a Dones en l’Esport Professional (AMDP). Aquesta associació va néixer el 2016 per lluitar pels drets de les dones que treballen en tots els àmbits de l’esport i des de juliol d’aquest any compta amb una delegació a les Illes Balears.

La consellera d’Esports ha agraït la participació de l’AMPD “per la seva feina i l’esforç que estan desenvolupant de conscienciació en el món de l’esport”; i ha lamentat que, per mor de la pandèmia, “aquest curs no es pugui fer obert a tothom”, però ha avançat que “des de l’àrea d’Esports es continuarà donant suport a aquestes iniciatives en la lluita per la igualtat”.

3 de novembre de 2020
Àrea de Comunicació
Consell de Formentera

Més articles...

Pàgina 2 de 31

2

posam-horizontal-color

escoles esportives municipals

caib esports

valors esport logo